Valioliigan kevätkauden kenties odotetuin ottelu pelataan keskiviikkoiltana, kun Manchester City isännöi kärkikamppailussa Arsenalia.

Joukkueet ovat taistelleet mestaruudesta läpi kauden. Arsenal johtaa Valioliigaa viiden pisteen erolla kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen Manchester Cityyn.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola tiedostaa keskiviikkoisen ottelun panokset. Ne ovat tapissa.

– Ottelu on todella tärkeä, mutta ei ratkaiseva. Kummallakin joukkueella on vielä paljon vaikeita otteluita jäljellä, mutta emme voi kieltää tämän ottelun tärkeyttä. On hienoa olla tässä tilanteessa. Kauden ensimmäisen puoliskon jälkeen oli vaikea ajatella, että olisimme tässä tilanteessa, joten ottelu on todella tärkeä. Olemme pelanneet Arsenalia vastaan kahdesti tällä kaudella ja ne ovat olleet hyvin tasaisia ja vaikeita otteluita.

Guardiolalta tiedusteltiin, mitä hän odottaa keskiviikkoiselta vastustajaltaan.

– Odotan heiltä kaikkea. Arsenal kontrolloi kaikkea. Arsenal oli jo Arsène Wengerin alaisuudessa joukkue, jonka pelissä oli uskomattomia yksityiskohtia ja he pitivät pallosta huolta. Arsenalilla oli uskomattoman laadukkaita pelaajia. Nyt mielestäni Mikel Arteta on vienyt joukkueen uudelle tasolle. He ovat hyvin aggressiivisia. Arsenal pelasi Anfieldilla viime vuosien parasta tilanteenvaihtojoukkuetta vastaan ja Arsenal oli siinä Liverpoolia parempi.

Arteta työskenteli Guardiolan apuvalmentajana Manchester Cityssä kolmen ja puolen vuoden ajan ennen kuin Arsenal palkkasi hänet päävalmentajakseen. Guardiola ja Arteta ovat siviilissä hyviä ystävyksiä, mutta Guardiolan mukaan se ei vaikuta mitenkään huomiseen otteluun.

– Se ei vaikuta siihen mitenkään. En ajattele sitä. Arteta asuu Lontoossa ja minä täällä Manchesterissa, joten puhumme vähemmän. Nyt olemme toistemme vastustajia, mutta se ei muuta mitään. Tämä ei ole ensimmäinen kerta urheilun historiassa, kun näin tapahtuu. Minulla oli pelaajaurallanikin ystäviä muissa joukkueissa ja halusin silti voittaa heidät, mutta ystävyys pysyy aina.