Aston Villa palkkasi Unai Emeryn päävalmentajakseen marraskuussa.

Aston Villan alkukausi meni pahasti penkin alle ja seura oli putoamiskamppailussa, kun Steven Gerrard sai potkut tehtävästään.

Emeryn alaisuudessa Aston Villa on suoriutunut loistavasti. Se pelaa yli kahden pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla Emeryn kanssa ja on noussut Valioliigassa komeasti kuudenneksi. Ero syyskauteen on suorastaan valtava.

Espanjalaislehti AS haastatteli Emeryä. Emery haluaa voittaa Aston Villassa pokaalin ja lisäksi johdattaa seuran Eurooppaan. Haaste on kova.

– Olen asettanut itselleni sellaisen tavoitteen, että haluan voittaa Aston Villassa pokaalin ja lisäksi osallistua europeleihin. Putosimme jo tämän kauden cup-kilpailuista ja se johtuu myös siitä, että priorisoimme Valioliigan niiden edelle. Mutta ajattelen jatkuvasti pokaaleja. Olemme suoriutuneet todella hyvin, mutta vaikein on vielä edessä.

Emery valmensi Arsenalia kauden 2018-19. Emery sai potkut seurasta syksyllä 2019. Emeryn mukaan Valioliiga on kehittynyt entisestään ja sarjassa on nykyään vieläkin enemmän suurseuroja. Aston Villa haluaa olla yksi niistä.

– Sarja on jatkuvasti entistä vaikeampi. Valmentaessani Arsenalia Valioliigassa oli hyvin vahva TOP 4. Silloin jo puhuttiin TOP 6:sta, jonka nyt kaikki tunnemmekin. Nyt Newcastlen myötä puhumme TOP 7:sta. Lisäksi mekin haluamme mukaan siihen keskusteluun ja olla kahdeksas suurseura. Aston Villan pitäisi mahtua sinne.

Squawka

@Squawka
Aston Villa's Premier League form since Unai Emery took charge:

WWLWDWWLLLWWDWWWWWDW

16th in the table when he took charge, now 5th... 📈