João Félix siirtyi tammikuussa Atléticosta kevätkaudeksi lainalle Chelseaan.

Chelsea maksoi lainasta 11 miljoonaa euroa ja lisäksi maksaa kokonaisuudessaan Félixin kevätkauden palkan. Lainassa ei ole mukana osto-optiota.

Félixin kevät Lontoossa on mennyt pahemman kerran penkin alle. 23-vuotias Félix on pelannut Chelseassa 16 ottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia. Maalisyöttötili on avaamatta.

Chelsean päävalmentaja Frank Lampard on jättänyt heikosti pelanneen Félixin jo neljä kertaa peräkkäin penkille. Félix ei pelannut minuuttiakaan tiistaisessa Arsenal-tappiossa.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Lampard otti kantaa Félixin tilanteeseen.

– Félix on todella taitava pelaaja. Hän ei tiedä, missä haluaisi pelata. Félix ei ole puhdas kärki, mutta tarvitsen sellaisen voidakseni pelata, miten haluan. En tiedä, mitä hänen tulevaisuudessaan tapahtuu. Kenties Félixin on osoitettava kykynsä. Oli se sitten Chelseassa tai muualla.

– Me valmentajat teemme ratkaisuja sillä perusteella, mitä näemme pelaajilta. Sinulla joko on talenttia tai ei, mutta sinulla on myös oltava työmoraalia. En sano, etteikö Félixillä välttämättä olisi sitä, mutta hänen on ymmärrettävä pikaisesti, mitä haluan. Kun hän osoittaa työmoraalinsa, kykenee hän osoittamaan sen jälkeen taitonsakin.