Leeds tiedotti tällä viikolla, että se on vaihtanut päävalmentajaa. Espanjalainen Javi Gracia sai kenkää vain 10 viikon ja 12 ottelun jälkeen, ja hänen paikkansa otti loppukauden sopimuksella Sam Allardyce.

Gracia aloitti pestinsä lupauksia herättävästi, mutta Leeds ei saanut puserrettua itseään ylös putomistaistosta hänen jäätyä voitoitta viidessä viimeisessä ottelussaan. Kirjoitushetkellä Leeds on putoamisviivan yläpuolella ainoastaan maalieronsa ansiosta.

Athleticin haastattelussa Gracia kertoi, että Leedsin omistaja Andrea Radrizzani ilmoitti hänelle potkuista maanantaina, espanjalaisluotsin syntymäpäivänä. Puhelimessa ei keskusteltu vaihtoehdoista, vaan ilmoitettiin, että päätös on tehty.

– Puhelussa selitettiin tilanne. Seura hoiti kaikin oikein. Minun on hyväksyttävä seuran omistajan päätös, ja siinä se.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Sam Allardyce's four games to save Leeds from the drop... 📆✅

Gracian mukaan Leedsin pelaajista oli aistittavissa, että epäonnistumiset alkoivat painaa heidän mielissään.

– Dynamiikka oli tuntunut todella positiiviselta, ja jopa viime aikoina me aloitimme jotkut pelit todella positiivisesti ja keskittyneinä. Mutta ehkä meillä ei ollut sitä onnenpotkua, että pallo olisi pomppinut haluamallamme tavalla tai jokin päätös olisi mennyt meidän suuntaamme.

– Minusta tuntui, että pelaajat tunsivat olevansa vähän kuin nyrkkeilijä, jota on lyöty, joka on hetken maassa ja haluaa nousta ylös, mutta ei pysty siihen. On varmaa, että se välitti jotain negatiivista, joka ei vastannut sitä, mitä uskon pelaajieni todella olevan.

– On olemassa psykologinen näkökulma. Pelaaja voi joutua alitajuisesti noidankehään, josta hän ei pääse pois. Ja pienet marginaalit eivät kääntyneet meidän hyväksemme siinä hetkessä.

Artikkeli jatkuu taulukon alla.

Valioliiga sijat 15-20
#JoukkueOVTHMP
15Bournemouth381162137-7139
16Nottingham389111838-6838
17Everton388121834-5736
18Leicester38972251-6834
19Leeds387102148-7831
20Southampton38672536-7325

Leedsin kannattajat ovat viime viikkoina kritisoineet pelaajia, jotka vaikuttavat heidän mielestään jo luovuttaneen säilymisen suhteen. Gracia ymmärtää kannattajien intohimon, mutta häntä ärsyttävät vihjailut väitetystä omistautuneisuuden puutteesta.

– Kunnioitan kaikkia mielipiteitä ja erityisesti Leedsin kannattajien mielipiteitä. He ovat hyvin uskollisia ja rakastavat joukkuettaan, ja he osoittivat sen jokaisessa pelissä. Siksi en koskaan sano sanaakaan kannattajia vastaan – päinvastoin.

– Omasta mielestäni voin kuitenkin kokemukseni perusteella sanoa sataprosenttisesti, että pelaajat tuntevat seuran ja panostavat maksimaalisesti seuran eteen.