Erik ten Hagin debyyttikausi Manchester Unitedin managerina on saanut syystäkin kehuja.

Hollantilaisluotsi johdatti joukkueensa liigacupin voittoon ja United taistelee ensi kuussa mestaruudesta myös FA Cupissa. Valioliigassa United on neljäntenä, ja pääsy Mestarien liigaan on manchesterilaisten omissa käsissä.

Yhdessä asiassa Manchester Unitedilla on kuitenkin ollut ten Hagin debyyttikaudella huomattavia vaikeuksia: vieraspeleissä.

Valioliigassa United on kärsinyt kotikentällään ainoastaan yhden tappion, kauden avauskierroksella Brightonia vastaan. Tasapeleihinkin United on päätynyt Old Traffordlla vain kolmesti, Newcastlen, Leedsin ja Southamptonin kanssa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
Manchester United's away results against the current top 9 this season do not make for good reading 📉

Vieraskentällä Manchester United on ollut kuitenkin isoissa ongelmissa verrattuna muihin kärkinelikon joukkueisiin. Manchester City, Arsenal ja Newcastle ovat hävinneet vieraissa vain kolme kertaa, kun Unitedin vastaava lukema on seitsemän.

Manchester United on voittanut vieraskentällä seitsemän kertaa, mutta joukkueen kannalta huolestuttavaa on se, että nuo voitot ovat tulleet pitkälti sarjataulukon alemman puoliskon ryhmiä vastaan.

Tämänhetkisen kärkikymmenikön joukkueista United on voittanut vieraskentällä ainoastaan Fulhamin. Muita kärkikymmenikön joukkueita vastaan sen saldo vieraissa on yksi tasapeli ja seitsemän tappiota. Sarjataulukon ylempää puoliskoa vastaan Unitedin maaliero vieraskentällä on 19 pykälää pakkasen puolella.

Viimeisin vierastappio tuli torstaina, kun Manchester United hävisi Brightonille Falmer Stadiumilla 0-1. Alexis Mac Allister ratkaisi pelin 99. minuutilla rangaistuspotkuosumallaan.