Manchester Unitedin laitapuolustaja Luke Shaw otti vastuun joukkueensa tappiosta Brightonin vieraana torstaina.

Peli oli 0-0-tilanteessa aina toisen puoliajan lisäajalle, kunnes aivan loppuhetkillä kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku Shaw’n, 27, käsivirheestä.

Viiden minuutin lisäaika ehti juuri tulla täyteen, kun erotuomari Andre Marriner näytti, että edeltävää tilannetta tarkastetaan videolta. Hidastukset paljastivat selkeästi, että pallo osui Shaw’n käteen, joka sojotti selittämättömästi pystyssä hänen puolustaessaan kulmapotkua.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
Luke Shaw though 🫠

Pilkkuvastuun otti Alexis Mac Allister, joka pyssytti pelin ainoan maalin, kun ottelu oli takana reilut 98 minuuttia. Peli vihellettiin päättyneeksi käytännössä heti aloituspotkun jälkeen.

– Se sattuu kovin. Viimeinen minuutti, viimeinen pelitilanne käytännössä. Minua tönäistiin hieman, mutta tietenkään käteni ei pitäisi olla siellä. Tietenkin myönnän sen ja otan sen niskoilleni. Se maksoi meille pelin, ja se on rankkaa, kommentoi Shaw Sky Sportsille.

– En osaa edes selittää, miksi käteni oli ylhäällä. Joku osui minuun, mutta käteni ei pitäisi olla siellä.

Shaw’n mielestä pilkkua edeltänyttä kulmapotkua ei olisi tullut, jos Brighton ei olisi saanut sitä ennen heppoista vapaapotkua. Englannin maajoukkuepelaaja oli mukana myös siinä tilanteessa, sillä Shaw’n katsottiin pysäyttäneen Brightonin Julio Enciso kädellään.

Paraguaylaishyökkääjä meni teatraalisesti maihin, ja Shaw sai keltaisen kortin läksytettyään sekä Encisoa että Marrineria tilanteesta. Vapaapotku johti kulmapotkuun ja kulmapotku johti rangaistuspotkuun, josta peli ratkesi.

– En etsi tekosyitä, mutta sen ei olisi pitänyt ikinä olla rike, ja se johti kulmapotkuun. Joten ehkä sitä kulmapotkua ei olisi pitänyt ikinä tulla. En voi muuttaa sitä. En syytä tuomaria mistään. Myönnän tekoni, se oli hölmö virhe.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka

@Squawka
For the first time in the club’s history, Brighton have completed a league double against Manchester United.

◉ United 1-2 Brighton
◉ Brighton 1-0 United

Graham Potter 🤝 Roberto De Zerbi.

Shaw’n mukaan pelin ei olisi tarvinnut ratketa niin dramaattisella tavalla, jos Manchester United olisi viimeistellyt paremmin paikoistaan.

– Ongelmana oli, ettemme tehneet maalia. Meillä oli ensimmäisellä jaksolla kolme tai neljä paikkaa, joista olisi pitänyt tehdä maali.

– Toisaalta ottelu ratkesi minun virheeseeni toisessa päädyssä, mutta mielestäni meidän pitäisi tehdä maali tuollaisista paikoista. Peli olisi edennyt täysin erilaisesti, jos olisimme tehneet aikaisessa vaiheessa maalin.

– Meidän on syytettävä itseämme. Olimme hyvässä tilanteessa, mutta nyt tästä on tulossa kunnon kamppailu. Joukkueet ympärillämme keräilevät pisteitä, mutta tämä (Mestarien liigaan pääsy) on yhä käsissämme.

Manchester United jatkaa torstain tuloksesta huolimatta neljäntenä. Se on yhä neljä pistettä edellä Liverpoolia, joka on pelannut ottelun enemmän. Brighton taas nousi taulukossa kuudenneksi, ja se on pelannut kaksi ottelua Liverpoolia vähemmän.

Valioliiga sijat 1-8
#JoukkueOVTHMP
1Manchester City Man City38285594-3389
2Arsenal38266688-4384
3Manchester United Man Utd38236958-4375
4Newcastle381914568-3371
5Liverpool381910975-4767
6Brighton381881272-5362
7Aston Villa381871351-4661
8Tottenham381861470-6360