Diego Simeone on lukeutunut jo vuosien ajan maailman parhaiden valmentajien joukkoon.

Atléticon nettokulutus siirtomarkkinoilla Simeonen alaisuudessa on ollut 11 ja puolen vuoden aikana yhteensä 89 miljoonaa euroa, eli noin 7,7 miljoonaa euroa vuodessa.

Siitä huolimatta Atlético on onnistunut voittamaan muun muassa kahdesti La Ligan mestaruuden ja mahduttanut itsensä yhteensä neljästi La Ligan kärkikaksikkoon, vaikka Barcelona ja Real Madrid ovat tottuneet dominoimaan sarjaa mielensä mukaan. Atlético on myös parhaillaan toisena La Ligassa.

Kieran Trippier edusti Atléticoa kahden ja puolen vuoden ajan ennen siirtoaan Newcastleen tammikuussa 2022.

High Performance haastatteli laitapuolustajaa, joka kertoi ajastaan Simeonen alaisuudessa. Trippierin mielestä Simeone ei voisi valmentaa Englannissa, koska Simeone perustaa niin paljon pelaajien motivoimiseen. Se ei onnistuisi Englannissa ilman englannin kielen osaamista.

– Hän käytti enemmän elekieltä. Jossain kohtaa harjoituksia hän osoitti elekielellään ja huudoillaan espanjaksi, jos en tehnyt jotain oikein. Silloin tiesin tehneeni jotain väärin.

– En usko, että Simeone voisi valmentaa Englannissa, koska hän on niin intohimoinen puhuessaan joukkueelleen pukukopissa ennen otteluita. Simeonen intohimo on niin valtava. Tuntuu siltä kuin olisit valmis menemään sotaan hänen puolestaan riippumatta siitä, ketä vastaan pelaat. Hän elää samalla intohimolla ottelut Cádizia, Levantea ja Barcelonaa vastaan. Se on hänen mentaliteettinsa.

– Sen vuoksi hän tuntisi olonsa turhautuneeksi Englannissa, koska hän ei voisi saada viestiään läpi samalla tavalla tietyille pelaajille. Simeone on niin tunteellinen. Hän ei puhu sujuvaa englantia. Simeone haluaa saada viestinsä läpi kaikille pelaajille, eikä se onnistuisi samalla tavalla kuin espanjaksi.

Trippier voitti Simeonen kanssa La Ligan mestaruuden keväällä 2021.

– Pelaajana tunnet sen intohimon. Harjoituksissakin tiedät tarkalleen, mitä hän haluaa. Vaikken itse puhu espanjaa, huomaan kaiken Simeonen elekielestä ja käsien pienistä liikkeistä. Simeone on todella hyvä valmentaja ja opin paljon hänen alaisuudessaan.

LUE MYÖS