Leicesterin kausi on ollut yhtä tervanjuontia.

Leicester on parhaillaan Valioliigan sarjataulukossa 18. sijalla, eli putoamisviivan alapuolella.

17. sijalla oleva Everton on kaksi pistettä Leicesteriä edellä, kun kolme ottelua on pelaamatta. Leicesterin loppuohjelma on vaikea, sillä se kohtaa vielä Mestarien liiga -paikoista taistelevat Liverpoolin ja Newcastlen. Viimeisellä kierroksella vastaan asettuu West Ham.

Leicesterin Jamie Vardyn kausi on ollut vaikea. 36-vuotias Vardy on pelannut tällä sarjakaudella 34 ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä vain vaivaiset kolme maalia. Muutama viikko sitten maalisarake näytti vielä yhtä osumaa 31 ottelussa.

TalkSPORT haastatteli Vardya, joka puhui suunsa puhtaaksi surkeasta kaudesta. Vardy pitäisi Leicesterin säilyttämistä Valioliigassa uransa suurimpana saavutuksena.

– Mielestäni se olisi tällä hetkellä urani suurin saavutus. Puhumme niin tärkeästä asiasta. Tämä on vaikeaa. En usko, että sana sattua on edes tarpeeksi vahva sana kuvailemaan sitä, miltä minusta tuntuu ihmisenä. Olen ollut täällä niin pitkään.

– En ole koskaan halunnut nähdä meitä tällaisessa tilanteessa. Tätä on vaikea ottaa vastaan. Emme voi tehdä mitään sille, mikä on jo tapahtunut. Se on mennyttä. Emme voi muuttaa pelattujen otteluiden tuloksia. Meillä on kolme ottelua jäljellä ja meidän on saatava pisteitä. Se on niin simppeliä.

Vardy tiedostaa vastuunsa joukkueen tähtipelaajana.

– Rakastan tätä seuraa. Tämä sattuu minua todella paljon henkilökohtaisella tasolla. Minä olen yksi heistä, jonka on noustava seisomaan ja hoidettava hommat. Minun on annettava kaikkeni auttaakseni joukkuetta mahdollisimman paljon. Olen kärki ja haluan tehdä vain maaleja ja auttaa joukkuetta, mutta niin ei ole tapahtunut tällä kaudella. Oli se syy sitten mikä tahansa.