Joe Willock siirtyi Arsenalista Newcastleen noin 30 miljoonalla eurolla kesällä 2021.

Keskikenttäpelaaja on Arsenalin kasvatti. Willock vietti Arsenalin organisaatiossa noin 18 vuotta ennen kuin edessä oli pysyvä siirto Newcastleen.

Willock ehti pelata Newcastlessa jo lainalla kauden 2020-21 ennen kuin päätti jättää Lontoon ja muutti pysyvästi Newcastleen.

Telegraph haastatteli Willockia, joka kertoi, miten päätös Arsenalin jättämisestä syntyi.

– Muistan menneeni kesällä takaisin Arsenaliin, enkä tiennyt, mitä tehdä. Nautin lainasta, mutta sen muuttaminen pysyväksi olisi iso ratkaisu. En ollut varma siitä, olisinko halunnut jättää Arsenalia. Kenties ajattelin, että Arsenalissa kaikki olisi samanlaista kuin ennenkin. Yrittäisin tehdä läpimurtoa ykkösjoukkueeseen ja kaikki olisi mukavaa.

– En ollut lainkaan varma, kun puheet pysyvästä siirrosta alkoivat. Kannattajat tekivät päätöksestäni todennäköisesti helpompaa. Myös Steve Bruce auttoi. Hän todella taisteli saadakseen minut tänne. Keskustelimme useasti puhelimen välityksellä sinä kesänä.

Willock koki, ettei Arsenal enää arvostanut häntä ja halusi pelaajan vaihtavan maisemaa.

– Arsenal ei arvostanut minua. Siitä tuli selvää. Kun tapasin heidät, oli selvää, että he halusivat minun lähtevän. Se sattui. Olin ollut Arsenalissa nelivuotiaasta lähtien. Olin antanut koko elämäni Arsenalille. Sen tapaamisen yhteydessä minusta tuntui, että aikani on tullut. En tuntenut oloani arvostetuksi ja sitten päätin siirtyä Newcastleen.

LUE MYÖS