Brighton voitti Arsenalin sunnuntaina vieraskentällä 3-0 Valioliigassa.

Avausjaksolla Brighton piti enemmän palloa, mutta Arsenal rakenteli enemmän paikkoja. Huipputonteilla ei kummassakaan päädyssä juhlittu.

Toista puolikasta oli takana viisi minuuttia, kun Brighton siirtyi johtoon. Arsenalin puolustus selvitti Pervis Estupiñánin ensimmäisen keskityksen, mutta toisella yrityksellään hän löysi Julio Encison, joka puski pallon sisään.

Vierasjoukkue ratkaisi pelin lopullisesti 86. minuutilla. Leandro Trossardin huolimaton syöttö kimposi Brightonin pelaajan kautta suoraan Deniz Undaville, joka nosti pallon maalivahti Aaron Ramsdalen yli verkkoon.

Albion käänsi vielä veistä haavassa 96. minuutilla. Ramsdale torjui Undavin vedon, mutta irtopallo tuli Estupiñánille, joka hoiti homman loppuun ja laittoi loppulukemat taululle.

Brighton nousee voiton myötä taulukossa kuudenneksi ohi Tottenhamin ja Aston Villan, jotka ovat pelanneet sitä kaksi ottelua enemmän. Arsenal jatkaa toisena, mutta sen mestaruushaaveet ovat kuihtumassa lopullisesti käsiin. Tykkimiehet on neljä pistettä perässä Manchester Cityä, joka on pelannut ottelun vähemmän.

City voitti sunnuntaina omassa ottelussaan Evertonin vieraskentällä 3-0. Hallitseva mestari on Valioliigassa 11 ottelun voittoputkessa, kun taas Arsenal on voittanut seitsemästä edellisestä pelistään vain kaksi.

Valioliiga sijat 1-8