Manchester Citylle jo viime lauantaina ratkennut Valioliigan mestaruus, kolmea ottelua sen oman sarjaurakan päättymistä ennen, saa manageri Pep Guardiolan mietteliääksi.

Katalonialainen on jälleen yhdestä pystistä toki tyytyväinen, mutta janoaa lisää, ja nimenomaan vielä tämän kauden päätteeksi.

City pelaa keskiviikkona Valioliigaa Brightonin vieraana, ja esiintyy sunnuntaina Brentfordin kotiyleisön edessä. Seuraavana lauantaina, 3. kesäkuuta joukkue kohtaa FA Cupin finaalissa naapurinsa Manchester Unitedin, ja viikkoa sen jälkeen Mestarien liigan loppuottelussa Internazionalen. Guardiola toivoo pääsevänsä nostamaan vielä kahta pokaalia ennen kesälomaa.

– On hyvä että olemme jo mestareita. Meidän on samaan aikaan kuitenkin oltava hyvin sitoutuneita tavoitteisiimme Unitedia ja Interiä vastaan.

Manageri miettii pelaajien psyykeä.

– Heidän pitää juosta vielä paljon. Paras tapa lähestyä loppuotteluita on pysyä valmiina. Pelaajilla on tietyt standardit, jotka heidän on yhä pystyttävä pitämään yllä.

– Se energian määrä, jonka kulutimme jo Valioliigan voittotaistelussa, on mieletön. Arsenal pelasi vain yhdestä mestaruudesta, kun me tavoittelimme vielä kolmea. On itsestään selvää, että jossain vaiheessa tasot putoavat, mutta meidän on varottava pudottamasta niitä liikaa. Muuten nämä kaksi joukkuetta voivat satuttaa meitä.

Vaikka Guardiola kierrätti pelaajistoaan mestaruuden ratkeamista seuranneessa Chelsea-kohtaamisessa rajulla kädellä, hän puhuu kahden jäljellä olevan sarjapelin merkityksestä nimenomaan tasojen ylläpitämisen kulmasta.

– Meidän on pelattava omalla tavallamme, sopeutettava sitä, ja saavuttava sen myötä valmiina niin Unitedin kuin Interin kimppuun.