Espanjalaistoimittaja Guillem Balague kertoo, että hänen maanmiehensä, Julen Lopeteguin paikka Wolverhamptonin managerina on vaarassa.

Valmentajanvaihdokset Valioliigassa tuskin ovat tätä nykyä muuten edes uutinen, mutta Espanjan A-maajoukkuettakin luotsanneen 56-vuotiaan kohdalla voidaan todella puhua yllätyksestä, mikäli lähtö edessä on.

Lopetegui saapui Molineux’lle marraskuussa, ja käänsi pahoissa ongelmissa olleen joukkueen kurssin. Wolves jatkaa Valioliigassa myös ensi kaudella, ja on ennen viimeistä sarjakierrosta taulukon sijalla 13., kymmenen pistettä putoamisviivan yläpuolella.

– Tämän viikon keskustelut seuran ja valmentajan välillä antavat selkeämmän kuvan näkymistä, Balague sanoo.

Lopetegui ilmoitti saapuessaan selkeästi, että joukkue tarvitsee vahvistuksia pysäkseen kilpailukykyisenä.

– Seura ei pysty hankkimaan pelaajia, vaan saattaa jopa joutua myymään joitain, pysyäkseen Financial Fair Play -sääntöjen puitteissa. Tässä tilanteessa hänen tulevaisuutensa on vaakalaudalla, vaikka sopimus vielä jatkuukin.