Newcastlessa hierotaan suunnitelmia kesän varalle.

Joukkue varmisti paikkansa Valioliigan neljän parhaan joukossa, mikä tarkoittaa Mestarien liiga -futista ensi kaudella.

Saudiomistuksessa Newcastle on toistaiseksi tehnyt pelaajainvestointeja maltillisemmin kuin ehkä moni odotti. Nyt joukkueen vahvistamista aiotaan jatkaa – ja mahdollisesti kiihtyvällä vauhdilla.

Rajoittaviakin tekijöitä on: talouden reilun pelin sääntöjen puitteissa pitäisi toimia, ja joukkueen sisäinen palkkarakenne halutaan säilyttää. Haasteista huolimatta uusia pelaajia aiotaan tuoda sisään rutkasti.

The Telegraphin mukaan Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe haluaa uuden oikean puolen topparin, vasemman pakin, kaksi keskikenttäpelaajaa ja monipuolisen hyökkääjän, joka kykenee pelaamaan kaikilla kaistoilla.

On hyvin mahdollista, että rahaan liittyvät rajoitteet estävät esimerkiksi Declan Ricen ja Mason Mountin hankkimisen. Sen sijaan Newcastle on hyvin kiinnostunut Ajaxin Mohammed Kudusista. Myös Leicesterin James Maddison kiinnostaa, saman seuran Youri Tielemans ei niinkään.

Toistaiseksi isoin yhden ikkunan kulutus Newcastlelta on nähty viime kesänä, jolloin nettokulutus oli 133,7 miljoonaa euroa. Nyt tuota rajapyykkiä ollaan rikkomassa.

LUE MYÖS