Brighton ja Manchester City pelasivat keskiviikkoiltana 1-1 -tasapelin Valioliigassa.

Brighton varmisti paikkansa ensi kauden Eurooppa-liigassa ja Manchester City oli jo varmistanut aiemmin Valioliigan mestaruutensa.

Brighton palkkasi syyskuussa Roberto De Zerbin uudeksi päävalmentajakseen.

Graham Potter lähti Chelseaan ja Brightonin oli löydettävä pikaisesti hänelle mitat täyttävä korvaaja – ja sellainen toden totta löytyi. De Zerbin Brighton on ollut kenties koko valioliigakauden suurin yllättäjä. Hienoa jalkapalloa pelaava De Zerbin joukkue on pelannut kerrassaan loistavan kauden.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kehui De Zerbiä jo viime syyskuussa. Guardiola kehui italialaisluotsia myös keskiviikkoisen tasapelin jälkeen.

– Onnittelut Brightonille tästä upeasta saavutuksesta, eli paikasta Eurooppa-liigassa. Roberto on yksi vaikuttavimmista valmentajista viimeisen 20 vuoden aikana. Ei ole joukkuetta, joka pelaa samalla tavalla kuin hänen joukkueensa. De Zerbi on uniikki. Kun De Zerbi tuli Valioliigaan, minulla oli sellainen fiilis, että hänen vaikutuksensa olisi suuri. En kuitenkaan osannut odottaa sen tapahtuvan näin nopeassa ajassa.

De Zerbi sen sijaan kertoi ryhtyneensä valmentajaksi Guardiolan vuoksi.

– Minusta tuli valmentaja Guardiolan vuoksi. En tiedä, onko se hyvä vai huono juttu, mutta minusta tuli valmentaja, koska rakastin Guardiolan Barcelonaa ja opiskelin sitä paljon. En tykkää kopioida ketään, mutta otin joitain asioita häneltä itselleni. Pep on edelleen maailman paras valmentaja.