Brentfordin hyökkääjän Ivan Toneyn mittavaa pelikeltoa lyhennettiin diagnosoidun peliriippuvuuden vuoksi, kertoo BBC.

Aiemmin tässä kuussa Toney, 27, sai kahdeksan kuukauden pelikiellon myönnettyään vedonlyöntisääntöjen rikkomisen.

Englannin jalkapalloliiton (FA) sääntelykomissiolle todisteita antanut psykiatrian asiantuntija diagnosoi Toneylla peliriippuvuuden ja totesi, että hän tarvitsee ammattiapua.

Tämän seurauksena komissio lyhensi 11 kuukauden rangaistusta kolmella kuukaudella.

Toney oli myöntänyt valehdelleensa toistuvasti FA:n kanssa käymissään alustavissa haastatteluissa.

Komission raportissa lisättiin, että hän on sittemmin lopettanut vedonlyönnin jalkapallo-otteluista, mutta ei muista urheilulajeista, ja että hän on ”päättänyt käsitellä peliongelmaansa terapian avulla”.

FA halusi alun perin määrätä Toneylle 15 kuukauden pelikiellon, koska hän yritti salata vedonlyöntiään tietäen, että se oli sääntöjen vastaista.

Hän muun muassa löi vetoa kolmansien osapuolten välityksellä, poisti asiaa koskevia viestejä puhelimestaan ja antoi tietoisesti ”selvästi vääriä vastauksia” FA:n haastatteluissa.

Hänen pelikieltoaan alennettiin kuitenkin 11 kuukauteen, koska hän tunnusti syyllisyytensä kaikkiin 232 syytteeseen, ennen kuin pelikieltoa alennettiin entisestään hänen diagnosoidun riippuvuutensa vuoksi.

Toneyn pelikielto astui voimaan välittömästi. Hän saa pelata seuraavan kerran ensi vuoden tammikuussa ja ruveta harjoittelemaan Brentfordin kanssa neljä kuukautta sitä ennen.