Ensi kauden valioliigakausi alkaa kovaa vauhtia hahmottua.

Nousijat tiedetään jo: Burnley voitti Mestaruussarjan ja Sheffield United oli toinen. Lauantai-iltana Luton Town kaatoi nousukarsintafinaalissa Coventryn ja varmisti kolmannen nousijan paikan.

Kolmesta putoajasta vain yksi – Southampton – tiedetään varmuudella. Kaksi viimeistä ratkeaa tänään sunnuntaina, kun Valioliigassa pelataan kauden päätöskierros.

Kaksi muuta putoajaa ratkotaan kolmen joukkueen kesken. Ennen päivän otteluita tilanne on tämä:

  • Everton, 33 pistettä, maaliero -24
  • Leicester, 31 pistettä, maaliero -18
  • Leeds, 31 pistettä, maaliero -27

Everon kohtaa päätöskierroksella kotonaan Bournemouthin, Leicester kotonaan West Hamin ja Leeds kotonaan Tottenhamin.

Tilastopalvelu Opta ajoi tilanteen supertietokoneen läpi. Ylivoimaisesti suurin todennäköisyys välttää putoaminen on Evertonilla, jolle annetaan siihen 79,6 prosentin todennäköisyys. Leicesterin todennäköisyys selvitä on 17 prosenttia ja Leedsin vaivaiset 3,3 prosenttia. Eli: on hyvin todennäköistä, että Valioliigasa putoavat tällä kaudella Southampton, Leeds ja Leicester.

Leedsin tilannetta hankaloittaa entisestään se, että Bournemouthilla ja West Hamilla ei ole enää pelattavaa, mutta Tottenham tavoittelee vielä Konferenssiliigan paikkaa.

Valioliigan päätöskierros pelataan tänään sunnuntaina kello 18.30. Viaplay näyttää kierrokselta ottelun Everton-Bournemouth.

LUE MYÖS