Chelsean omistajat ovat sopineet ostavansa enemmistöosuuden Ranskan pääsarjassa pelaavasta Strasbourgista.

Osuuden suuruus ei ole tiedossa, mutta lehtitietojen mukaan Chelsean omistajat maksavat noin 75 miljoonaa euroa lähes sataprosenttisesta omistuksesta.

Chelsean puheenjohtaja Todd Boehly on aiemmin sanonut, että usean seuran omistusmalli on nuorille pelaajille hyvä väylä hankkia kokemusta. Vastaavanlaisella toimintamallilla operoivat muun muassa Manchester Cityn taustalla vaikuttava City Football Group sekä Red Bull Group.

– Tämä on tärkeä päivä Racingille. Olen miettinyt tätä osakkeenomistajaystävieni kanssa viimeiset kaksi vuotta. Olemme rakentaneet seuran, joka on terve joka tasolla ja hyvin johdettu, kommentoi Strasbourgin puheenjohtaja, West Hamin entinen pelaaja Marc Keller.

Boehlyn johtama BlueCo-konsortio osti Chelsean viime vuonna lähes viiden miljardin euron suuruisessa yrityskaupassa yhdessä pääomasijoitusyhtiö Clearlake Capitalin kanssa.

Chelsea on omistajavaihdoksen jälkeen käyttänyt yli 600 miljoonaa euroa uusiin pelaajiin ja antanut potkut kahdelle vakituiselle päävalmentajalle, Thomas Tuchelille ja Graham Potterille. Valioliigassa Chelsea tuli vasta 12:ksi. Tänä kesänä lontoolaisten peräsimessä aloittaa Mauricio Pochettino.

– Meille on kunnia olla osa tätä historiallista seuraa. Olemme sitoutuneet säilyttämään Racingin perinnön ja keskitymme työskentelemään tiiviisti Marcin ja hänen johtoryhmänsä kanssa jatkaaksemme heidän erinomaista työtään, kommentoi BlueCo.

– Tämä strateginen sijoitus lisäisi läsnäoloamme eurooppalaisessa jalkapallossa Chelsean omistajuutemme ohella. Uskomme, että se loisi valtavia mahdollisuuksia jakaa tietoa ja asiantuntemusta.

Strasbourgin mukaan BlueCo aikoo ”panostaa aktiivisesti” investoimalla miesten ja naisten joukkueisiin sekä seuran akatemiaan.

Ben Jacobs

@JacobsBen
OFFICIAL: BlueCo has signed an agreement to become the new shareholders of Strasbourg.

Marc Keller will remain on as president.

Linkki twiittiin.