Manchester City tavoittelee energiajuomaseura RB Leipzigin Joško Gvardiolia, kertovat useat lähteet.

Suorahaku on onnistunut siinä määrin, että Gvardiol on Fabrizio Romanon mukaan antanut suostumuksensa siirrolle ja päässyt sopuun henkilökohtaisista ehdoista Cityn kanssa.

Ongelmaksi on muodostunut Leipzigin hintapyyntö, joka on yli sata miljoonaa euroa. Topparin markkina-arvo on kaikissa yleisesti käytetyissä lähteissä, kuten Transfermarktissa, FootballTransfers.comissa ja CIES:n arvioissa, alle sadan miljoonan euron.

Gvardiolin hintaa nostaa useampi syy. Hän on vasta 21-vuotias, hänen sopimuksensa ulottuu jopa neljän vuoden päähän ja hän pelasi loistavat MM-kisat Kroatian paidassa, millä on aina ollut inflatoiva vaikutus siirtokorvauksiin.

Sky Sportsin toimittaja Philipp Hinze kertoi sunnuntaina, että City viimeisin tarjous Gvardiolista on 90 miljoonaa euroa. Toteutuessaan se rikkoisi keskuspuolustajien hintaennätyksen, joka on toistaiseksi Manchester Unitedin Harry Maguiren hallussa (87 miljoonaa euroa).

Keskuspuolustajista Cityssä pelaavat ennestään Manuel Akanji, Rúben Dias, Aymeric Laporte, Nathan Aké ja John Stones. Seurassa on valmistauduttu uuteen kauteen levittelemällä rahoja. Itä-Lontooseen suuntautuvalta kauppamatkalta City yrittää saada Declan Ricen.