Valioliigan sarjanousijan Lutonin Joe Taylorin elämä on muuttunut 18 kuukaudessa merkittävästi. Baarimikkona työskennellyt alasarjapelaaja pääsee ensi kaudella potkimaan palloa Englannin korkeimmalla tasolla.

Norwichin kasvattama Taylor, 20, lopetti melkein jalkapallouransa, kun Kanarialinnut antoi hänelle lähtöpassit. Muut urheilulajit, kuten rugby ja kriketti, kiinnostivat hyökkääjää enemmän.

– Olin enemmän kriketin perään, mutta Norwich värväsi minut yhdeksän vuotiaana. En kuitenkaan saanut stipendiä ja se oli ikävin tunne, jonka olen kokenut jalkapallossa, pois lukien se Wembleyllä hylätty maali, Taylor kertoi The Sunille.

Taylor löysi rakkautensa jalkapalloon tehtyään nuorisosopimuksen alasarjajoukkue King´s Lynnin kanssa. Hän nousi nopeasti joukkueen hierarkiassa ja pelasi myös joukkueen reservimiehistössä.

Taylor tarvitsi tuolloin edelleen toisen työpaikan ja hän työskenteli baarimikkona hotellin baarissa, kunnes Ykkösliigaa pelaava Peterborough United värväsi hänet marraskuussa 2021 King´s Lynnistä.

Tämän vuoden tammikuussa matka jatkui Lutoniin.

– Rakastin työskennellä baarimikkona. Kun Peterborough soitti, päätökseni oli tehty, Taylor kommentoi.

Taylor pelasi nousukarsintojen finaalissa Coventry Cityä vastaan vain vartin, mutta oli lähellä tulla suureksi sankariksi tehtyään valtavan jatkoaikamaalin Wembleyllä. Hän luuli vieneensä seuransa Valioliigaan, kunnes VAR-lippu nousi.

Luton ratkaisi myöhemmin nousun rangaistuspotkukilpailussa.

– Nuorena poikana osana oleminen tällaista suurta voittoa on unelmien täyttymys, Taylor kuvaili Lutonin nousujuhlia.

LUE MYÖS!