Chelsea valmistelee avaustarjoustaan Lyonin hyökkäyspään monitaiturista Rayan Cherkistä, kertoo ESPN.

Cherkistä, 19, on kaavailtu Chelseaan korvaajaa Christian Pulišićille, joka on siirtymässä AC Milaniin.

Ranskaa nuorten maajoukkueissa edustanut Cherki pystyy pelaamaan käytännössä jokaisella hyökkäyspään pelipaikalla. Hän on pelannut kasvattajaseuransa Lyonin edustusjoukkueessa 102 ottelua tehden niissä yhteensä 14 maalia ja syöttäen 16.

Viime tammikuussa Lyon hylkäsi Paris Saint-Germainin tarjouksen Cherkistä, mutta oli valmis myymään hänet sopivaa korvausta vastaan. ESPN:n mukaan Lyon pitää huippulupaustaan 40 miljoonan euron arvoisena. Viimeisimmän jatkosopimuksen yhteydessä Cherkin viikkopalkka nousi 75 000 euroon.

Taloushaasteista kärsivän Lyonin on todennäköisesti myytävä pelaajia tänä kesänä, jos se aikoo tehdä hankintoja ensi kaudeksi.

Cherkia pidetään yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista koko Euroopassa. Chelsea on tarkkaillut häntä jo pitkään, ja lontoolaisten kykyjenetsijät olivat seuraamassa hänen otteitaan myös tänä kesänä alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa.

ESPN UK

@ESPNUK
Chelsea are preparing to make an opening offer for Lyon wonderkid Rayan Cherki as they seek a replacement for Christian Pulisic, sources have told @LaurensJulien 👀

Linkki twiittiin.