João Félix pelasi viime kauden jälkimmäisen puolikkaan Atléticosta lainalla Chelseassa.

Kevätkauden mittainen lainapesti meni kuitenkin penkin alle. Félix ei kyennyt esiintymään edukseen ja putosi kauden viimeisen kuukauden aikana penkille Frank Lampardin alaisuudessa. Lopulta Félix ehti pelata Chelsean paidassa 20 ottelua, joissa syntyi neljä maalia. Maalisyöttötili jäi avaamatta.

Chelsean omistaja Todd Boehly olisi tiettävästi halunnut hankkia Félixin Atléticosta, mutta Chelsean uusi päävalmentaja Mauricio Pochettino ilmoitti ensitöikseen seurajohdolle, ettei halua Félixiä joukkueeseensa.

Atlético-toimittaja Rúben Urían saamien tietojen mukaan Aston Villa on kiinnostunut Félixistä. Aston Villa ei ole kuitenkaan toistaiseksi tehnyt Atléticolle tarjousta ja tiedostaa siirron toteutumisen olevan hyvin hankalaa. Aston Villan seura- ja valmennusjohto ei kuitenkaan pidä siirtoa mahdottomana. Aston Villan päävalmentaja Unai Emery haluaisi Félixin alaisuuteensa.

Aston Villa oli Félixin kintereillä jo kesken viime kauden, mutta tuolloin Félix hylkäsi saamansa tarjouksen.

Atlético maksoi Félixistä 127 miljoonaa euroa Benficalle kesällä 2019. Chelsea sen sijaan maksoi lainastaan 11 miljoonaa euroa Atléticolle. Félix ei kuulu Atlético-luotsi Diego Simeonen suunnitelmiin.