Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on huolissaan siitä, että Saudi-Arabian siirtoikkuna on auki pidempään kuin Euroopan huippusarjoissa.

Valioliigan siirtoaika päättyy 1. syyskuuta, mutta Saudi-Arabian liigaseurat voivat hankkia uusia pelaajia syyskuun 20. päivään asti.

Saudi-Arabia on viime aikoina houkutellut useita tähtipelaajia Euroopasta pääsarjaansa todella rahakkailla sopimuksilla. Liverpool on tänä kesänä kaupannut Lähi-Itään Fabinhon ja Jordan Hendersonin, joista seura sai yhteensä noin 60 miljoonaa euroa.

Kloppilta kysyttiin lehdistötilaisuudessaan, millainen vaikutus Saudi-Arabialla on siirtomarkkinoihin.

– Se on tällä hetkellä valtava. Pahinta on mielestäni se, että Saudi-Arabiassa siirtoikkuna on auki kolme viikkoa pidempään. Jos olen oikeassa – kuulin jotain sellaista – niin ainakaan Euroopassa siitä ei ole apua, sanoi Klopp ESPN:n mukaan.

– UEFA:n tai FIFA:n on löydettävä ratkaisuja siihen. Mutta loppujen lopuksi en tiedä tällä hetkellä tarkalleen, mitä tulee tapahtumaan.

Myös Manchester Cityn manageri Pep Guardiola sanoi hiljattain, että Saudi-Arabia on vaikuttanut siirtomarkkinoihin merkittävästi. Hänen joukkueestaan Lähi-Itään siirtyi Riyad Mahrez .

– Saudi-Arabia on muuttanut markkinoita. Muutama kuukausi sitten kukaan ei uskonut, että näin moni huippu pelaisi Saudi-Arabian liigassa.

– Tulevaisuudessa heitä tulee olemaan enemmän, ja siksi seurojen on oltava tietoisia siitä, mitä tapahtuu. Riyad sai uskomattoman tarjouksen, ja siksi emme voineet sanoa: ”Älä tee sitä”.

Football Daily

@footballdaily
🗣 "UEFA or FIFA must find solutions for that."

Jurgen Klopp believes it isn't helpful that the Saudi Arabian transfer window is open longer than the European one

Linkki twiittiin.