Valioliiga potkaistaan käyntiin tulevana viikonloppuna, ja sen myötä myös paljon odotettu Fantasy Premier League -kausi lähestyy alkuaan. Tässä tekstissä käydään läpi hyökkääjiä, joita jokaisen managerin tulisi harkita joukkueeseensa.

Erling Haaland, £14.0m

Hanki Haaland. Älä ylianalysoi. 

Harry Kane, £12.5m

Englannin maajoukkuekapteeni pelasi uskomattoman kauden keskinkertaisessa Tottenhamissa tehoin 30+9. Harry Kane nettosi 263 pistettä, mikä oli sarjan toiseksi suurin lukema Haalandin jälkeen.

Kanen hankkimiseen liittyy kuitenkin useampi ongelma. Tottenhamin kipparin on uutisoitu haluavan vaihtaa maisemaa tänä kesänä, ja Bayern München näyttää todennäköisimmältä osoitteelta englantilaiselle.

Vaikka Kane ei siirtyisikään, aiheuttaisi hintalappu silti ongelmia. Koska jokaisella managerilla on Haaland ja norjalainen tulee kantamaan kapteeninnauhaa lähes poikkeuksetta, on vaikea oikeuttaa Kanen hankintaa jos se tarkoittaa tinkimistä esimerkiksi keskikentän laadusta.

Gabriel Jesus, £8.0m

Brasilialainen on kinkkinen valinta managereille. Gabriel Jesus viimeisteli vakavasta loukkaantumisestaan huolimatta tehot 11+7. Arsenalin ykköskärjen data oli joukkueen hyökkäyspään pelaajista selkeästi parasta, joskin on huomioitava pelatut minuutit.

Jesus kuitenkin alittaa datan odotukset kausi toisensa perään johtuen heikosta viimeistelystä. Jesus on tällä hetkellä loukkaantunut ja näyttää missaavan ainakin ensimmäisen peliviikon. Tästä syystä useampi manageri on korvannut Jesusin Gabriel Martinellilla. Aika näyttää, vaikuttaako loukkaantuminen pysyvästi kärjen suosioon managerien silmissä.

Ollie Watkins, £8.0m

Watkins pääsi Unai Emeryn saapumisen jälkeen toden teolla vauhtiin tehden lopulta viisitoista maalia ja syöttäen kahdeksan. Watkinsin data odotti kärjelle maalia noin joka toisessa pelissä, eikä tahdin pitäisi hidastua Aston Villan uusien hankintojen myötä.

Watkinsin pieneen omistusprosenttiin vaikuttavat hintalappu sekä ensimmäinen ottelu, joka on Newcastlea vastaan. Villan otteluohjelma muuttuu kuitenkin huomattavasti suotuisammaksi ensimmäisen pelin jälkeen, ja Watkins on todistanut kykenevänsä kaksinumeroisiin maalimääriin useammalla kaudella.

Christopher Nkunku, £7.5m

RB Leipzigin ykköshyökkääjä pelasi erinomaisen kauden Bundesliigassa ja siirtyi kesällä Chelsean riveihin. Nkunkun voidaan olettaa pelaavan suuria minuutteja johtuen hyökkääjän laadusta ja monipuolisuudesta. Chelsealla ei ole selkeää ykköskärkeä ja kaiken lisäksi ranskalainen kykenee pelaamaan kymppipaikalla. Hintalappu ei myöskään ole liikaa verrattuna pelaajan potentiaaliin. 

Nkunku on kuitenkin loukkaantunut ja poissa useamman kuukauden. Tämä vaikuttaa huomattavasti hyökkääjän omistusprosenttiin ja halukkuuteen hankkia pelaaja.

Darwin Núñez, £7.5m

Mikäli uruguaylainen onnistuu lunastamaan paikan avauksesta, on Núñez hyvä valinta hyökkäykseen. Datan mukaan Núñezin maaliodottama on 0,63 peliä kohden, mikä on erinomainen luku kyseisen hintalapun omaavalle hyökkääjälle.

Jos Núñez ei pelaa avauksessa, kannattaa katseet kääntää toiseen £7.5m:n hyökkääjään, Cody Gakpoon. Gakpo lopetti kauden todella vahvasti pelaten avauksessa, ja data sekä ansaitut pisteet peliä kohden ovat melko samanlaisia verrattaessa Núñeziin.

Nicolas Jackson, £7.0m

Jackson siirtyi Chelseaan kesällä pelattuaan läpimurtokauden Villarealissa tehoin 12+4. Jackson on vakuuttanut preseasonilla tehden viiteen peliin kaksi maalia ja antaen kolme syöttöä. Jacksonin viehättävyyttä on nostanut Nkunkun loukkaantuminen sekä halpa hintalappu. Pelannee avauksessa niin kauan kuin Nkunku on poissa. Sen jälkeen peliaika riippuukin annetuista näytöistä. Myös mahdollinen Dusan Vlahovicin tulo joukkueeseen söisi Jacksonin peliaikaa.

Evan Ferguson, £6.0m

Nuori skotlantilainen murtautui Brightonin pelaavaan kokoonpanoon loppukaudesta ja onnistui lopulta tekemään tehot 6+2. Data antoi Fergusonille yhden maalin noin kahta peliä kohden. Luvut ovat erinomaisia noin halvalle kärjelle, joka tulee todennäköisesti olemaan ensimmäinen vaihtoehto kyseiselle pelipaikalle. Kilpailua pelipaikalle tuovat kokenut, saman hintalapun omaava Danny Welbeck sekä hyökkäyksen monitoimipelaaja João Pedro.

Yoane Wissa, £6.0m

Brentfordin vasen laitahyökkääjä on noussut FPL-managerien huulille Ivan Toneyn pelikiellon jälkeen. Wissa tulee todennäköisesti pelaamaan kärjessä siihen asti kunnes Toney palaa tarjoten mielenkiintoisen mahdollisuuden £6.0 miljoonalla. Wissa on luokiteltu pelissä hyökkääjäksi, joten pelaaja ei vie paikkaa jo nyt turboahdetulta keskikentältä. Data odotti maalia noin joka kolmannessa pelissä eikä lukujen pitäisi ainakaan vähentyä laiturin pelipaikan vaihtuessa kärjeksi. Toisaalta Wissa ei tule ampumaan rangaistuspotkuja eikä pelaaja ole todennäköisesti yhtä tehokas kuin Toney.

Divin Mubama, £4.5m

Hyvä lisä managerille, joka haluaa pelata kahden kärjen taktiikalla. Mubama on esiintynyt preseasonilla edukseen, ja West Ham -manageri David Moyes on kertonut kaavailevansa roolia nuorelle englantilaiselle. Kuuteen peliin on syntynyt kolme maalia, eikä Mubama todellakaan ole haitaksi vaikka kuluttaisikin pääosin West Hamin penkkiä.

Huom! Liity Valioliiga.comin Fantasy Premier League -sarjaan. Liittymiskoodi on: 22oeb6

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS