Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy sanoo, että seura joutui vastahakoisesti myymään Harry Kanen, koska tähtihyökkääjä ei ollut kiinnostunut jatkosopimuksesta.

Bayern München tiedotti lauantaina hankkineensa Kanen, 30, nelivuotisella sopimuksella. Lehtitietojen mukaan Tottenham kuittaa siirrosta yli sata miljoonaa euroa.

Spursin ja Kanen sopimusta oli enää vuosi jäljellä, joten hän olisi kuluvan kauden jälkeen vaihtanut ilmaiseksi seuraa, jos uutta sopimusta ei olisi syntynyt. Käytännössä tämän kesän siirtoikkuna oli Tottenhamin viimeinen mahdollisuus saada Kanesta kelvollinen siirtokorvaus.

Kane on kaikkien aikojen paras maalintekijä sekä Tottenhamissa (280) että Englannin maajoukkueessa (58).

– Yritimme pitkään taivutella Harrya ja hänen edustajiaan useilla eri sopimusvaihtoehdoilla, sekä lyhyillä että pitkillä diileillä. Harrylle oli kuitenkin selvää, että hän halusi uuden haasteen, eikä hän allekirjoittaisi uutta sopimusta tänä kesänä. Siksi olemme vastahakoisesti suostuneet hänen siirtoonsa, kommentoi Levy Tottenhamin tiedotteessa mukaan.

– Olemme nähneet, kuinka akatemiamme kasvatista on tullut yksi parhaista pelaajista, jotka ovat koskaan pukeutuneet Spursin paitaan, ja hänestä on tullut yksi maailman jalkapallon eliittihyökkääjistä. Se on ollut todella merkittävä matka.

– Harryn saavutukset ja ennätykset kertovat kaiken pelaajasta. Koko 19-vuotisen seurauransa ajan Harry on ollut malliammattilainen sekä kentällä että sen ulkopuolella ja inspiraation lähde nuorille pelaajille, jotka unelmoivat hänen jalanjälkiensä seuraamisesta.

– Haluan kiittää Harrya kaikesta, mitä hän on tehnyt meille, kaikista muistoista, kaikista ennätyksistä. Toivotamme hänelle ja hänen perheelleen kaikkea hyvää tulevaisuutta varten. On sanomattakin selvää, että hän on aina tervetullut takaisin. Hän on paljon rakastettu ja arvostettu Spurs-perheen jäsen, ikuisesti historiassamme.

Kane saattaa voittaa ammattilaisuransa ensimmäisen pokaalin jo lauantaina, kun Bayern München kohtaa RB Leipzigin Saksan Supercupissa.

Harry Kane

@HKane
First run out. Feeling good. Looking forward to the game later 🙌

Linkki twiittiin.