Chelsea ja Liverpool päätyivät sunnuntaina 1-1-tasapeliin Valioliigan avauskierroksen huippuottelussa.

Luis Díaz vei Liverpoolin johtoon 18. minuutilla, mutta Axel Disasi toi Chelsean tasoihin vielä avausjaksolla. Lisäksi kummaltakin joukkueelta hylättiin paitsioiden takia yksi maali ennen taukoa.

Sekä Chelsea että Liverpool esiintyivät viime kaudella Valioliigassa alle odotusten. Mestaruuksista viime vuosina taistellut Liverpool tuli viidenneksi ja Chelsea oli vasta 12:s.

Sunnuntaina Liverpool lähti käytännössä uudella keskikentällä kauteen, kun taas Chelsealla oli peräti neljä debytanttia avauksessa ja penkiltä tuli myöhemmin lisää. Ottelu Liverpoolia vastaan oli myös Chelsean uuden managerin Mauricio Pochettinon virallinen debyytti.

Pochettino sanoi pelin jälkeen BBC:n haastattelussa, että hänestä Chelsea olisi ansainnut ottelusta enemmän. Täysin tyytymätön argentiinalaisluotsi ei kuitenkaan ollut.

– Minusta se ei ollut [reilu tulos]. Minusta olisimme ansainneet hieman enemmän. Olemme tyytyväisiä, mutta samaan aikaan pettyneitä, koska halusimme voittaa ja ansaitsimme voittaa, mutta tämä on vasta alkua.

– Alku oli vaikea, olen todella tyytyväinen siihen, miten kasvoimme pelin aikana ja löysimme tavan dominoida ja puskea Liverpoolin yhä syvemmälle ja syvemmälle. Meidän on jatkettava kasvamista joka päivä.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi, että hän oli tyytyväinen yksittäisiin hetkiin.

– Ottelun alku oli todella hyvä. Olimme hyviä hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Teimme mahtavan avausmaalin ja sensaatiomaisen toisen maalin, joka oli valitettavasti paitsio.

– Jos kysyt, olenko tyytyväinen peliin kokonaisuudessaan, niin en. Mutta näin tarpeeksi todetakseni, että otimme askeleen oikeaan suuntaan.

– Meillä oli hetkemme. Tämä oli todella intensiivinen peli, jopa villi hetkittäin. Meidän olisi pitänyt hallita sitä paremmin, mutta emme kyenneet siihen. Työnteko jatkuu.

OptaJoe

@OptaJoe
65.4% - Chelsea had a possession figure of 65.4% in this match, their highest on record in a Premier League game against Liverpool (2003-04 onwards). Vision.

Linkki twiittiin.