Cesc Fàbregas lopetti pelaajauransa kesällä.

Fàbregas pelasi uransa viimeisen kauden Serie B -seura Comossa. Fàbregas kärsi kauden aikana loukkaantumisista ja päätti lopulta lopettaa uransa. Fàbregasin mittava ammattilaisura kesti 19 vuoden ajan.

Fàbregas muistetaan parhaiten vuosistaan Valioliigassa. Keskikenttäpelaajana tunnettu espanjalaistaituri edusti Arsenalia vuodet 2003-11. Chelseassa hän pelasi vuodet 2014-19.

Sky Sports haastatteli nykyisin valmentajana toimivaa Fàbregasia. Fàbregas valmentaa Comon Primavera-joukkuetta.

– Viimeisten kausien aikana menetin motivaationi loukkaantumisten vuoksi. Olin huolissani siitä, miltä minusta tuntuisi, mutta valmentajaksi ryhtymisen jälkeen motivaatio on palannut. Olen jälleen tuntenut jotain, jonka oletin jo menettäneeni. Jotain, mitä en ollut tuntenut pitkään aikaan.

Fàbregasilla on selvä tavoite.

– Tavoitteeni on valmentaa Valioliigassa. Se on suurin unelma, joka valmentajalla voi olla, mutta minun on jatkettava kehittymistä. Kykenenkö valmentamaan Valioliigassa? Aika näyttää. Uskon vahvasti metodeihini ja opin joka päivä jotain uutta. Odotusarvot ovat olemassa, mutta on osattava käsitellä niitä.