Chelsean alkukausi on ollut hyvin vaikea.

Neljästä sarjaottelusta tuloksena on vaivaiset neljä pistettä ja Valioliigan 12. sija. Viime viikonloppuna Chelsea hävisi kotikentällään Nottingham Forestille 0-1.

Viime kauden haamut saattavat palata Stamford Bridgelle, sillä viime kaudella seura pelasi surkeimman kautensa pitkään aikaan. Chelsea sijoittui Valioliigassa 12. sijalle. Neljänneksi sijoittunut Newcastle nappasi tuolloin melkein 30 pistettä enemmän kuin Chelsea.

Chelsean luottopelaaja Ben Chilwell otti kantaa joukkueensa tilanteeseen keskiviikkona BBC:n haastattelussa. Chilwell muistuttaa, että Chelsealla on satojen miljoonien eurojen hankinnoista huolimatta jalkeilla nuori ja kokematon joukkue.

– Joukkueemme on uusi ja nuori. Joukkue on omalla tavallaan kokematon. Meillä on uusi valmentaja, joka yrittää tuoda ideoitaan. Minun ja Reece Jamesin on otettava vastuu ja oltava johtajia joukkueessamme ja ohjata laivaa. Varsinkin viime viikkoina, kun meillä on ollut hieman vaikeampaa. Yritän ohjata joukkoja sen läpi, pysyä luottavaisena ja tiedostaa, millaista laatua joukkueessamme on.

– Olemme luottavaisia ja meillä on huippuvalmentaja. Olemme hyvin tietoisia siitä, mikä ei ole toiminut, mutta luotamme siihen, että saamme kurssin käännetyksi.

Chilwell on mukana Englannin A-maajoukkueessa. Englanti kohtaa lauantaina EM-karsinnoissa Ukrainan.