Hollannissa on petytty siihen, että Liverpoolin uusi keskikenttäpelaaja Ryan Gravenberch kieltäytyi kutsusta alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Gravenberch, 21, siirtyi Liverpooliin päättyneen kesän siirtoikkunassa Bayern Münchenistä 40 miljoonan euron kaupassa.

Hän on esiintynyt 11 kertaa Hollannin A-maajoukkueessa, mutta kuluvalle maajoukkuetauolle hän sai kutsun alle 21-vuotiaiden ryhmään. Gravenberch kieltäytyi kutsusta vedoten siihen, että hän halusi myöhäisen siirtonsa jälkeen jäädä Liverpooliin sopeutumaan uuteen ympäristöön ja seuraansa.

Hollannin A-maajoukkueen päävalmentaja Ronald Koeman ei ollut mielissään nuorukaisen päätöksestä.

– Me emme ole iloisia siitä, että Ryan Gravenberch kieltäytyi pelaamasta maalleen. Me emme pidä siitä, kun pelaajat kieltäytyvät pelaamasta alle 21-vuotiaiden joukkueessa, sanoi Koeman Mirrorin mukaan.

Koeman käytti esimerkkinä Jeremie Frimpongia, joka kieltäytyi aiemmin U21-kutsusta, eikä ole päässyt vielä debytoimaan A-maajoukkueessa.

Nigel de Jong (Hollannin jalkapalloliiton tekninen johtaja) on puhunut Jeremie Frimpongille tästä. Hän haluaa yhä pelata meidän riveissämme, mutta me päätimme, että häntä ei kutsuta. Sen voi nähdä rangaistuksena. Minusta pelaajilla on velvollisuus pelata maansa puolesta.

Myös Hollannin alle 21-vuotiaiden päävalmentaja Michael Reiziger ilmaisi pettymyksensä Gravenberchin päätökseen.

– Toivon, että Ryan Graveberch oppii tästä. Se ei tarkoita, että hänet vain kutsutaan uudestaan mukaan. Hänen on opittava tästä. Maansa edustaminen on kunniatehtävä, jossa halutaan olla mukana.

– Olen sanonut Gravenberchille, etten pidä hänen päätöksestään. Jos sinulla on mahdollisuus liittyä maajoukkueeseen, teet sen sydämelläsi, etkä ala ajatella itseäsi. Haluan pelaajia, jotka haluavat pelata sydämellään maamme puolesta.

Daily Mailin mukaan Liverpool yllättyi Koemanin julkisesta ulostulosta liittyen Gravenberchiin, ja seura on ollut yhteydessä Hollannin jalkapalloliittoon keskustellakseen tilanteesta. Tämänhetkisen tiedon mukaan Gravenberch ei ole joutumassa virallisten kurinpitotoimien kohteeksi.

𝐀𝐅𝐂 𝐀𝐉𝐀𝐗 💎

@TheEuropeanLad
🚨 - Koeman: "We are not happy with Ryan Gravenberch refusing to play for his country."

Linkki twiittiin.