Englannin maajoukkueen ja Manchester Unitedin toppari Harry Maguire sanoo, että hän osaa kyllä käsitellä kannattajien viimeisimmät ilkkumiset.

Tiistaina Skotlannin kannattajat ottivat Maguiren, 30, silmätikukseen, kun Englanti kävi voittamassa ystävyysottelun Glasgow’ssa 3-1.

Kotiyleisö hurrasi sarkastisesti aina, kun Maguire syötti pallon omalle joukkueelleen. Topparin kriitikot saivat lisää sytykettä 67. minuutilla, kun hän ohjasi pelivälineen epäonnisesti Englannin omaan maaliin.

– Se vie paineet pois joukkuekavereiltani ja siirtää kaiken minun harteilleni. Se saa heidät pelaamaan varmasti paremmin, sanoi Maguire BBC:n mukaan.

– Se on vähän härnäämistä. Vieraspelit Skotlannissa ovat vihamielinen ympäristö. Tiesimme tänne tultaessa, kun kuulee kansallislaulun ja kuinka he eivät kunnioita sitä, että täällä on vihamielinen tunnelma. Toisella puoliajalla minä sain suurimman osan siitä. Olen sujut sen kanssa, älkää olko huolissanne.

Maguire on ollut kannattajien ja asiantuntijoiden silmätikkuna jo hyvän aikaa. Puolustajalle on sattunut Unitedissa kohtalokkaita virheitä, ja moni on ihmetellyt, miten hän saa jatkuvasti maajoukkuekutsuja, vaikkei mahdu kentälle manchesterilaisten riveissä.

Unitedin kapteeninnauhan menettänyt Maguire pelaa toista kautta peräkkäin pienessä roolissa. Hänen odotettiin vaihtavan kesällä maisemaa, mutta siirto jäi toteutumatta lukuisista huhuista huolimatta.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Maguire: “I’ve not started a game in the first four games of the season, the story comes to me. I want to play football” 🔴 #MUFC

“West Ham? We just didn’t come to an agreement. Man Utd were happy for me to stay and I was happy to fight for my place”, told Express.

Maguiren saama palaute ei ole rajoittunut vastustajien kannattajien huutoihin ja asiantuntijoiden kritiikkiin, sillä ajoittain hänelle on satanut lokaa niskaan myös Unitedin ja Englannin maajoukkueen ystäviltä.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi, että hän ei nähnyt Skotlanti-fanien toiminnassa mitään väärää. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, että Maguiren kohtelu on mennyt liian pitkälle, ”naurettavalle” tasolle.