Manchester Unitedin entinen manageri Ole Gunnar Solskjær sanoo, että päävalmentajan pesti Old Traffordilla ei ole mahdoton, mutta todella vaativa tehtävä.

Seuralegenda Solskjær, 50, hyppäsi Unitedin puikkoihin joulukuussa 2018 José Mourinhon saatua kenkää. Hän toimi muutaman kuukauden ajan väliaikaismanagerin nimikkeellä, kunnes United päätti antaa pestin pysyvästi norjalaisluotsille hienon tulosputken myötä.

Solskjær vietti lopulta Manchester Unitedin managerina lähes kolme vuotta. Hän oli erittäin pidetty hahmo kannattajien keskuudessa, mutta koska pokaaleja ei tullut, harva piti hänen lähtöään perustelemattomana päätöksenä.

United oli Solskjærin lähtiessä Valioliigassa seitsemäntenä, ja se oli voittanut kymmenestä edellisestä pelistään vain kolme, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Solskjær kertoi Athleticin haastattelussa, että hän sanoi viimeisen ottelunsa tauon aikana pelaajille, että uskoi saavansa kenkää. Seuraavana aamuna Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward kutsui managerin toimistoonsa ja Solskjær palasi kotimaahansa.

Norjalaislegendalta kysyttiin, onko Manchester Unitedin managerin tehtävä mahdoton.

– Ei, mutta se on vaikea, etenkin managereille, jotka seuraavat yhtä kaikkien aikojen parhaista managereista (Sir Alex Ferguson). Odotukset ovat todella korkealla, mutta me emme voi elää samalla aikakaudella kuin itse pelasimme. Meidän kilpailijamme oli Arsenal ja loppua kohden Chelsea. Nykyään valtaosalla joukkueista on rahaa ja vaikkei olisi, heillä ei ole tarvetta myydä.

– Silloin ennen Wayne [Rooney] ja Cristiano [Ronaldo] olivat parhaat nuoret pelaajat ja me hankimme heidät. Nykyään United ei voi vain mennä ostamaan Evan Fergusonia.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Ronaldo palasi Solskjærin viimeiseksi kaudeksi Manchester Unitediin. Kuva: Getty Images

Solskjær huomasi viimeisinä viikkoinaan pelaajissaan huolestuttavia merkkejä, kun tulokset Valioliigassa takkuilivat.

– Kun sinulla on joukkue, kaikkien on vedettävä samaan suuntaan. Kun asiat eivät menneet oikein, tiettyjen pelaajien egot tulivat esiin.

– Osa heistä ei ollut niin hyviä kuin he kuvittelivat. En mainitse nimiä, mutta olin todella pettynyt, kun pari heistä kieltäytyi mahdollisuudesta olla kapteeni. Olin myös pettynyt, kun toiset sanoivat, että he eivät pelaa tai treenaa, koska he haluavat lähteä seurasta.

Solskjærin seuraaja Ralf Rangnick ja Unitedin nykyinen manageri Erik ten Hag ovat puhuneet siitä, kuinka tulehtunut kulttuuri Manchester Unitedissa on ollut.

Norjalaisluotsi ei koe, että Rangnickin kommentit olivat näpätys häntä kohtaan. Solskjærin mukaan nykypelaajilla ylipäätään on täysin erilainen mielenmaisema kuin hänen pelivuosinaan.

– United oli syyskuussa 2021 erilainen seura kuin hänen (Rangnickin) saapuessaan marraskuussa 2021. Kerroin sen hänelle, kun annoin mielipiteeni jokaisesta pelaajasta, Asiat olivat hapantuneet, kollektiivisuus oli kadonnut, ja se ei ole Man Unitedia, jossa joukkueet rakennetaan kollektiivisuuden varaan.

– Osa pelaajista koki, että heidän olisi pitänyt pelata enemmän, eivätkä he olleet rakentavia ympäristölle. Se on minulle suuri synti. Kun minä en päässyt avaukseen, halusin todistaa managerille, että hän oli tehnyt väärän päätöksen.

– Monet pelaajat eivät ole nykyään sellaisia. Agentit ja perheenjäsenet pääsevät heidän päänsä sisään ja sanovat heille, että he ovat parempia kuin he ovat, koska heillä on omat etunsa. Se on nykyjalkapallon sairaus.

The Athletic | Football

@TheAthleticFC
In his first in-depth interview since leaving #MUFC, Ole Gunnar Solskjaer discusses:

▪️ Why Ronaldo deal "felt right, turned wrong"
▪️ Telling players at HT he expected to be sacked
▪️ Some "weren't as good" as they thought
▪️ Players singing 'Ole's at the wheel'

📝 @AndyMitten

Linkki twiittiin.