Katastrofaalisen peliviikon 5 jälkeen peliviikko 6 saapuu täynnä tarmoa. Tässä tekstissä katsotaan mahdollisia vaihtoehtoja peliviikolle 6 sekä toimituksen joukkuetta.

Peliviikko 5

Monelle managerille peliviikko 5 oli turmiollinen. Keskiarvopisteet per joukkue olivat 44, kun Manchester Unitedin keskikentän duo sekä laajasti omistetut Kaoru Mitoma ja Bryan Mbeumo pelasivat ilman hyökkäyspään tehopisteitä. Mohamed Salah ansaitsi kymmenen pistettä ottelustaan Wolvesia vastaan, mutta Salah loi myös viimeisen maalin, jossa Hugo Bueno laittoi pallon omaan reppuun. Erling Haaland osui jälleen Cityn voittaessa West Hamin 1-3.

Manchester United ja Chelsea

Manchester Unitedin puolustus oli reikäjuustoa Brightonin voittaessa Man Unitedin 3-1. Chelsea pelasi puolestaan maalittoman tasapelin Bournemouthin kanssa. Molempien joukkueiden voidaan todeta esiintyneen alle odotusten, mutta kummankin joukkueen lähiaikojen otteluohjelma näyttää hyvältä.

Nicolas Jackson epäonnistui jälleen maalinteossa huolimatta erinomaisesta datasta, ja kamerunilainen alkaa vaikuttaa pelaajalta, joka alisuorittaa dataansa nähden jatkuvasti. Chelsea on kuitenkin puolustuksellisesti ainakin datan valossa vielä erinomainen joukkue. Joukkueen päästettyjen maalien odottama on liigan kolmanneksi matalin, joten Chelsean puolustajat voivatkin olla katsomisen arvoisia. Reece Jamesin ollessa poissa Malo Gusto, £4,2 miljoonaa, sekä Levi Colwill, £4,5 miljoonaa, vaikuttavat erinomaisilta vaihtoehdoilta.

Manchester Unitedin seuraavat kaksi peliä ovat Bournemouthia ja Crystal Palacea vastaan. Vaikka kärsivällisyys etenkin André Onanan ja Man Unitedin puolustuksen kanssa alkaa käydä vähiin, kannattanee sekä Bruno Fernandesille että Marcus Rashfordille antaa vielä mahdollisuus.

Onko aika hankkia Julián Álvarez?

Julián Álvarez syötti viime viikonloppuna kaksi Cityn kolmesta osumasta. Tiistain Mestarien liigan pelissä argentiinalainen maalasi kahdesti Cityn voittaessa Crvena Zvezdan 3-1. Bernardo Silvan loukkaantumisen myötä Álvarez vaikuttaa niin naulatulta kuin vain voi olla. Pep Guardiolan kommentit, joiden mukaan Álvarez ansaitsee olla ensimmäinen nimi kokoonpanossa, eivät varmaankaan vähennä kärjen mahdollisuuksia avauskokoonpanoon.

Álvarez on kuitenkin ylisuorittanut dataan nähden eniten koko liigassa. Álvarezin odotetut hyökkäyspään tehot ovat datan mukaan 2,9, kun reaalimaailmassa argentiinalainen on kerännyt jo seitsemän tehopistettä. Toisaalta Manchester Cityn kaltaisessa joukkueessa pelaajien ylisuorittaminen on ymmärrettävää johtuen Cityn kliinisyydestä.

Newcastlen puolustus ja otteluohjelma

Newcastlen seuraavat kaksi ottelua ovat Sheffield Unitedia ja Burnley vastaan, ja seuraavat viisi ottelua ovat Newcastlelle erittäin suosiollisia. Newcastlen hyökkäyspään epävarmuudesta johtuen puolustajat vaikuttavat paremmilta vaihtoehdoilta.

Kieran Trippier, £6,6 miljoonaa, Fabian Schär, £5,0 miljoonaa, ja Sven Botman, £4,5 miljoonaa, vaikuttavat kaikki erinomaisilta vaihtoehdoilta. Seuraavassa viidessä ottelussa Trippierin uskotaan ansaitsevan 22,4 pistettä, Schärin 18,6 pistettä ja Botmanin 18,2 pistettä. Botman on selkeästi halvin, mutta mikäli rahaa löytyy, kannattaa punnat käyttää Trippierin hankintaan.

Peliviikon 6 kapteeni

Erling Haaland. Cityn talismaani saa nauhan käteensä huolimatta viime viikon “vain” yhdestä maalista. Haaland laukoi West Hamia vastaan yhdeksän kertaa boksista keräten 2,56:n verran maaliodottamaa. City pelaa kotona Nottingham Forestia vastaan, ja norjalaisen odotetaan keräävän tulevasta ottelustaan 7,9 pistettä. Haalandin pitäisi olla tällä viikolla jokaiselle managerille selkeä valinta.

Toimituksen joukkue 

Toimituksen joukkue kokee kaksi muutosta. William Saliba tekee tilaa Sven Botmanille ja Ollie Watkins on vaihdettu Julián Álvareziin. Arsenal pelaa Tottenhamia vastaan, eikä seuraavan viikon ottelu Bournemouthia vastaan vedä vertoja Newcastlen otteluohjelmalle. Álvarez on niin naulattu kuin Pepin systeemissä vain voi olettaa, ja kärjen pisteodottama seuraavan kahden ottelun aikana on Watkinsia korkeampi.

André Onana saa jatkaa maalilla huolimatta kamerunilaisen karmivasta virheestä Bayern Müncheniä vastaan sekä Man Unitedin vuotavasta puolustuksesta. Onana torjui Brightonia vastaan kuusi kertaa, ja vaikka United päästikin kolme maalia ansaitsi Onana silti kaksi pistettä. Unitedin suunta puolustuksellisesti on vain ylöspäin Burnleya vastaan, eikä maalivahdin vaihtaminen ollut prioriteettilistan kärjessä.

Iisakki Lehtonen