Englantilaisen ammattilaisjalkapallon tuomaritoiminnasta vastaava erotuomarijärjestö PGMOL on vahvistanut, että tuomarit tekivät ”inhimillisen virheen” Tottenhamin 2–1-voitossa Liverpoolista: Liverpoolin Luis Díazin tekemää maalia ei olisi pitänyt hylätä paitsiona.

Díaz luuli vieneensä Liverpoolin johtoon 34. minuutilla, kun hän viimeisteli maalin Mohamed Salahin lähettämästä juoksupallosta. Tuomaristo kuitenkin hylkäsi osuman suoralta kädeltä paitsiona.

Lue lisää: Tottenhamin ja Liverpoolin pelaajat kuittailevat toisilleen julkisesti somessa: ”Painu kotiisi itkemään”

ESPN kertoo, että syy hylkäykseen oli huonossa kommunikaatiossa. 3–4 tuomaria kyllä tiesi, että Díazin tekemä maali oli sääntöjen mukainen.

Ottelussa videotuomarina toiminut Darren England oli olettanut alustavan päätöksen olleen se, että maali oli hyväksytty. Hyvin pian hän oli havainnut, että Luis Díaz oli ollut ollut alimman Tottenhamin pelaajan yläpuolella. Tästä syystä hän oli viestittänyt kentälle päätuomari Simon Hooperin korvanappiin, että ”tarkitus [oli] suoritettu”. Kuultuaan tämän, Hooper oli otaksunut ja ymmärtänyt asian niin, että avustavan tuomarin päätös hylätä maali oli ollut ollut oikea.

Jamie Carragher pohtii sosiaalisessa mediassa, voiko jalkapallon sääntökirja olla niin kankea, että edellistä tuomiota ei voi enää kumota, jos vapaapotku on ehditty antaa. Videotuomarien olisi nimittäin pitänyt viimeistään siinä vaiheessa huomata virheensä.

Muokattu 1.10. klo 9.44: Otsikkoa muutettu. Aiempi otsikko oli ”Tässä on syy, miksi Liverpoolin johtomaali hylättiin Tottenhamia vastaan”.

Lue lisää: