Rodri on kuulunut jo pitkään maailman parhaimpien puolustavien keskikenttäpelaajien joukkoon.

27-vuotias Rodri on edustanut Manchester Cityä reilun neljän vuoden ajan. Kolmesti Valioliigan mestaruuden voittanut Rodri juhli Manchester Cityn kanssa keväällä historiallista triplamestaruutta.

Pep Guardiolan ehdottomaksi luottopelaajaksi vuosien saatossa noussut Rodri on kenties jopa seurajoukkueensa tärkein yksilö, vaikka suurin mielenkiinto ja mediahuomio keskittyy pitkälti Erling Haalandiin.

Espanjalainen Cope haastatteli Rodria ja tiedusteli, aikooko Atléticon kasvatti palata joskus pelaamaan kotimaahansa.

– Yritän nauttia hetkestä. En koskaan kuvitellut pelaavani Valioliigassa. Siellä pelaaminen on ollut todella positiivinen kokemus. Espanja on kotimaani ja katsotaan, palaanko sinne. Minua kiinnostaa valtavasti urheilulliset tavoitteet. Haluan voittaa ja siksi tulin tänne. Olen todella onnellinen, Rodri viittasi nykyiseen tilanteeseensa.

Rodri kertoi, että hänen on vaikea nähdä itseään pelaamassa Saudi-Arabiassa, vaikka lukuisat tähtipelaajat jättivät Euroopan kentät taakseen kesällä siirtyäkseen Lähi-itään.

– On todella vaikea nähdä, että Saudi-Arabiaan siirtyminen kiinnostaisi minua, koska kunnianhimoni liittyy urheilullisiin tavoitteisiini.