Chelsea hankki Marc Cucurellan Brightonista reilu vuosi sitten peräti 65,3 miljoonalla eurolla. 

Monipuolisen laitapelaajan ensimmäinen kausi Chelseassa meni pahemman kerran penkin alle. Cucurella ei saanut itsestään parasta irti ja sai kannattajien kritiikit niskaansa. Chelsea halusi tiettävästi päästä eroon Cucurellasta kesän siirtoikkunassa, mutta pelaaja jäi lopulta Lontooseen. 

Cucurella jäi alkukaudella olemattomalle vastuulle Mauricio Pochettinon alaisuudessa, mutta pääsi loukkaantumisten myötä kentälle kolmisen viikkoa sitten. Cucurella on pelannut kolme peräkkäistä sarjaottelua Chelsean avauskokoonpanossa ja esiintynyt edukseen. 

Viime viikonloppuna Pochettino peluutti Cucurellaa poikkeuksellisesti oikeana laitapuolustajana. Cucurella pelasi vahvan ottelun Arsenalia vastaan.

Pochettino on tyytyväinen Cucurellan peliesityksiin.

– Cucurella harjoittelee hyvin ja siksi hän pääsi nyt pelaamaan. Hän pelasi Bukayo Sakan kaltaista huippupelaajaa vastaan. Cucurella ansaitsee kunnioitusta, koska hän on tehnyt todella kovasti töitä viime kuukausina ja hän kykenee pelaamaan oikealla laidalla.

– Kun saavuimme tänne kolme kuukautta sitten, jotkut pelaajat olivat siinä asemassa, että he joko jäävät tai lähtevät täältä. En tiennyt, mitä aiemmin oli tapahtunut. Voin vain valita he pelaajat joukkueeseemme, joiden uskomme onnistuvan. Cucurella ja Chelsea päätyivät siihen ratkaisuun, että hän jäi tänne.