David Raya siirtyi kesällä Brentfordista lainalle Arsenaliin.

Raya aloitti kauden joukkueen kakkosvahtina, mutta nappasi syyskuun alussa ykkösmaalivahdin roolin Aaron Ramsdalelta ja on sittemmin torjunut Arsenalin maalilla.

Espanjalaisvahti on pelannut vahvan alkukauden, mutta viime aikoina Raya on tehnyt muutaman astetta suuremman virheen.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija ja pelaajaurallaan 386 ottelua Arsenalissa pelannut Paul Merson kyseenalaisti Mikel Artetan ratkaisun. Arteta pudotti Ramsdalen penkille ja nosti Rayan uudeksi ykkösvahdiksi.

– Uskon syvästi siihen, että asioita ei kannata korjata, jos ne eivät ole rikki. Arteta on asettanut kaikki tietyn paineen alaiseksi tehtyään tämän ratkaisun. Hän laittoi paineen alaiseksi niin itsensä kuin Rayankin. Raya teki valtavan virheen Stamford Bridgellä, Merson viittasi viime viikonlopun otteluun.

– On erilaista torjua huippujoukkueen maalivahtina. Paineet ovat täysin eri tasolla, kun pelaat viikosta toiseen Arsenalin kaltaisen suurseuran maalilla. Jokaista tekoasi tutkitaan mikroskoopilla. Sen sijaan Brentfordissa on sellainen mentaliteetti, että joskus voitat ottelun ja joskus häviät. Arsenalin kaltaisissa suurseuroissa kaikki on niin suurenneltua.