Arsenal päihitti Sevillan kotikentällään vakuuttavalla esityksellä 2–0-lukemin, ottaen tärkeät kolme pistettä Mestarien liigan lohkovaiheessa keskiviikkoiltana.

PSV Eindhovenin voitettua samaan aikaan Lensin 1–0, on lohkon piikkipaikalle noussut Arsenal neljä pistettä edellä mainittujen yläpuolella. Jatkopaikkaa se ei kuitenkaan ole vielä varmistanut.

Arsenal

@Arsenal
A professional performance in north London 👊

Arsenal dominoi ottelun ensimmäistä puoliaikaa täydellisesti, eikä Sevilla ei päässyt juuri lainkaan pallon päälle. Vierasjoukkueen onneksi Tykkimiesten ruuti oli alkuun märkää, eikä esimerkiksi kulmapotkussa merkkaamattomaksi jäänyt Kai Havertz saanut palloa sisään edes metrin päästä.

Arsenal rikkoi espanjalaisten resistanssin kuitenkin puolen tunnin kohdalla.

Declan Ricen riistettyä pallon keskikentällä, pelasi Jorginho upean pystysyötön Bukayo Sakalle rangaistusalueen sisään. Englantilaistähti siirsi pelivälineen ensimmäisellä kosketuksellaan Leandro Trossardille, joka viimeisteli pilkun tuntumasta varmasti sisään. 1-0.

Lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, mutta pelin teema pysyi tauon läpi samana. Toisella jaksolla Havertz vastasi taas Arsenalin ensimmäisistä laukausista, jättäen kuitenkin maalivahti Marko Dmitrovicin työttömäksi.

Kun peliä oli tunnin verran takana, laittoi avausmaalin syöttänyt Saka pallon itse reppuun. Gabriel Martinellilta pystysyötön saanut 22-vuotias ohitti Adria Pedrosan näyttävällä harhautuksella ennen varmaa viimeistelyä verkon perukoille. 2-0.

Oleksandr Zinchenko laittoi maalivahdin hetkeä myöhemmin koville ampuessaan voimakkaan volleyn rangaistusalueen reunalta. Sen enempää selkeitä maalipaikkoja ei kuitenkaan kummallakaan maalilla nähty ja Arsenal marssi Emiratesin pukusuojiin vakuuttava voitto taskussaan.

Päänvaivaa Mikel Artetalle tuonee kuitenkin Sakan loukkaantuminen viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Tykkimiesten tähtihyökkääjä satutti nilkkaansa huonon laskeutumisen yhteydessä, linkuttaen kuitenkin omatoimisesti pois kentältä.