Liverpool kärsi kauden ensimmäisen tappionsa Eurooppa-liigassa torstaina, kun ranskalaisseura Toulouse päihitti Valioliigan jättiläiset 3–2-lukemin lohko E:n tapahtumarikkaassa huippukamppailussa.

Kolme edellistä peliään voittanut Liverpool jatkaa lohkon kärjessä, kun taas Toulouse nousee toiseksi seitsemään pisteeseen.

Pelaajistoaan kierrättänyt Liverpool, joka päihitti Toulousen Anfieldilla 5–1-lukemin kaksi viikkoa sitten, oli pelin alussa vahvasti niskan päällä.

Joe Gomez täräytti puskunsa yläputkeen jo neljän minuutin kohdalla, jonka jälkeen kimmoke puolustajasta ohjasi Alex MacAllisterin volleyn vain hieman yli maalin. Myös avaukseen noussut Liverpool-nuorukainen Ben Doak laittoi Toulouse-maalivahdin töihin.

Puolen tunnin kohdalla vieraiden ote kuitenkin lipsui. Kostas Tsimikasilla kesti liian pitkään laittaa pallo liikkeelle, antaen päälle tulleen Aron Dønnumin päästä väliin. Dønnum riisti pallon ja jatkoi juoksuaan aina rangaistusalueen sisälle saakka, josta hänen laukauksensa kimposi Jarell Quansahin kautta sisään.

Liverpool ei kyennyt löytämään nopeaa vastausta ja tauolle edettiin Toulousen johtoasemassa. Puoliajalla Jürgen Klopp heitti kehiin sekä Mohamed Salahin, Dominik Szoboszlain että Trent Alexander-Arnoldin kääntääkseen tilanteen ympäri.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Tunnin pelin kohdalla Toulouse iski toistamiseen, kun Liverpoolia Anfieldillakin rokottanut Thijs Dallinga viimeisteli pallon vastustamattomasti verkon perukoille Vincent Sierron keskityksestä.

Vartti ennen päätösvihellystä onni oli viimein Liverpoolin puolella. Gomezin pusku meni sisään Toulousen keskikenttäpelaaja Cristian Casseresin olkapäästä, tuoden vieraat mukaan peliin.

Vain minuuttia myöhemmin, palasi Toulouse kuitenkin kahden maalin karkumatkalle. Liverpoolin maalivahti Caoimhin Kelleherin sai näppinsä väliin pienestä kulmasta tulleeseen laukaukseen, mutta joutui antautumaan kolmatta kertaa Länsi-Ranskassa Frank Magrin viimeistellessä irtopallon sisään. 3–1.

Diogo Jota toi Liverpoolin vielä lopussa mukaan peliin, kun hän ampui pallon Alex MacAllisterin syötöstä sisään. Sen jälkeen koitti seitsemän Toulouselle pitkää lisäajan minuuttia, jonka päätteeksi pallo upposi vielä kolmannen kerran ranskalaisten maaliin.

20-vuotiaan Quansahin viimeistelmää tasoitusta ei kuitenkaan voitu hyväksyä, sillä pallo oli käynyt hetkeä aiemmin MacAllisterin kädessä. VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hylättiin, siivittäen Toulousen 3–2-voittoon.

Olt Sports

@oltsport_
🚨❌🚨VAR SCORE CORRECTION

Toulouse 3-[2] Liverpool

90+8’ Just when Liverpool Jubilates, VAR with the dagger to the hearts as the goal is cancelled due to a MacAllister handball 💔
#UEL #LiverpoolFC

Toulousea edustava suomalaispelaaja Naatan Skyttä, 21, joka on vasta hiljalleen palautunut täyteen pelikuntoon, ei ollut mukana ottelukokoonpanossa.

Viaplay näyttää Eurooppa-liigan ottelut.