Chelseaan on kohdistunut uusia väitteitä mahdollisista taloussääntöjen rikkomuksista seuran entisen omistajan Roman Abramovitšin aikakaudella, kertoo Guardian.

Uudet tiedot voivat mahdollisesti johtaa sanktioihin Chelsealle – pahimmillaan jopa pistemenetykseen.

Guardian on saanut käsiinsä uuden asiakirjavuodon, jonka mukaan Abramovitš on saattanut maksaa agenteille ja yhteistyökumppaneille offshore-yhtiöiden kautta.

Kaikkien tällaisten maksujen on tapahduttava Isossa-Britanniassa, ja ne kuuluvat verolakien lisäksi Valioliigan taloussääntöjen piiriin.

Monissa asiakirjoissa on merkintöjä liiketoimista, joista Chelsean nykyisellä omistajakunnalla ei ole tällä hetkellä tietoa. Ne olivat luonteeltaan seurasta riippumattomia kauppoja, eli maksut tehtiin Chelsean kirjanpidon ulkopuolella.

Asiakirjoista on muun muassa ilmennyt offshore-maksuja agenteille, jotka ovat olleet kytköksissä Chelsean entisiin pelaajiin Eden Hazardiin, Willianiin ja Samuel Eto’oon.

Chelsean uudet omistajat ovat itse ilmoittaneet useista rikkomuksista, jotka he havaitsivat ottaessaan seuran haltuunsa, ja he ovat päässeet sovintoratkaisuun Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) kanssa. Valioliiga ja Englannin jalkapalloliitto (FA) tutkivat syytöksiä parhaillaan.

Abramovitš myi Chelsean viime vuonna Todd Boehlyn ja Behdad Eghbalin johtamalle konsortiolle. Venäläismiljardööri joutui luopumaan seurasta, kun Ison-Britannian hallitus jäädytti hänen varansa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

– Nämä syytökset ovat peräisin ajalta ennen seuran nykyisiä omistajia Ne perustuvat asiakirjoihin, joita seuralle ei ole näytetty, eivätkä ne liity kehenkään seurassa tällä hetkellä työskentelevään henkilöön, kommentoi Chelsea lausunnossaan.

Rob Davies

@ByRobDavies
Exclusive: Former Chelsea owner Roman Abramovich used offshore vehicles to fund tens of millions in football-related expenses that ought to have been paid for by the club, leaked files suggest. ⚽

Experts say Chelsea could face points deduction. 🧵

theguardian.com/world/2023/nov…
theguardian.com

Chelsea FC face new questions over how Roman Abramovich funded success

Leaked files reveal secret payments that may have breached football’s strict ‘financial fair play’ rules

Linkki twiittiin.