Declan Rice siirtyi kesällä West Hamista Arsenaliin.

Arsenal maksoi keskikenttäpelaajasta peräti noin 116,6 miljoonaa euroa. 

Englannin A-maajoukkueen luottopelaajiin lukeutuva Rice oli pelannut koko ammattilaisuransa kasvattajaseurassaan West Hamissa ja johdatti joukkueen Konferenssiliigan mestaruuteen keväällä.

Parhaillaan maajoukkueen mukana oleva Rice kertoi stressanneensa suurta siirtosummaa kesällä. Siirtosumma aiheuttaa suuria paineita ja odotuksia, joihin voi olla vaikea vastata.

– Olin hyvin hermostunut siirtosummastani silloin, kun siirto oli toteutumassa. Olet ihminen, josta on maksettu 105 miljoonaa puntaa. Se ei ole järin normaalia. Hinta oli kuitenkin sellainen, koska West Ham arvioi minut sen arvoiseksi.

– Puhumme valtavasta rahasummasta ja se tuo mukanaan paineita. Kyse ei ole ainoastaan siitä paineesta, jonka asetat itsellesi. Tuollainen rahasumma herättää myös suuria odotuksia. Sinun on pelattava välittömästi hyvin. Seura on panostanut valtavasti rahaa minuun, joten minun on osoitettava, miksi kykenen pelaamaan siinä joukkueessa ja olemaan muutoksen tekevä pelaaja.

Rice on noussut välittömästi Arsenal-luotsi Mikel Artetan luottopelaajaksi ja saanut itselleen suuren roolin uudessa joukkueessaan.