Valioliiga lätkäisi viime viikolla Evertonille kymmenen pisteen rangaistuksen. 

Everton rikkoi Valioliigan asettamia FFP-sääntöjä. Pisterangaistuksen myötä Everton putosi Valioliigassa toiseksi viimeiselle sijalle. Tosin putoamisviivan paremmalle puolelle on matkaa vain kahden pisteen verran.

Everton on taistellut viime kausina viimeiseen asti säilymisestä. Sean Dychen miehistö lähti tähänkin kauteen tavoitteenaan sarjapaikan säilyttäminen. Syyskausi on sujunut tulosten valossa jopa matalia ennakko-odotuksia paremmin, mutta merkittävä pisterangaistus pudotti Evertonin putoamisviivan alapuolelle.

Jamie Carragherin mukaan Evertonilla ei ole kuitenkaan sen suurempaa hätää sarjapaikkansa säilyttämisen suhteen. 

– Se oli synkkä päivä Evertonille, mutta tässä hyviä uutisia: He säilyvät Valioliigassa tällä kaudella. Seuran on todennäköisesti vaikea ymmärtää saamaansa rangaistusta ja ymmärrettävästi valittaa siitä. Mutta jos jonain vuonna tällainen rangaistus on saatava, on se juuri tämä vuosi. Valioliigassa on kolme Evertonia huonompaa joukkuetta ja näyttää siltä, etteivät he kykene ottamaan hyötyä irti tästä rangaistuksesta, Carragher totesi Telegraphille.

Carragher muistutti Evertonin voivan nousta pois putoamisviivan alapuolelta jo tänä viikonloppuna.

– Everton voi nousta putoamisviivan yläpuolelle jo viikonlopun kierroksella, kun Manchester United vierailee Goodison Parkilla. He kohtaavat täynnä raivoa olevan seuran, jonka kannattajat kokee tulleensa kaltoinkohdelluksi.