Wolverhamptonin manageri Gary O’Neil on sanonut, että huonoilla tuomariratkaisuilla alkaa olemaan valtava vaikutus niin ihmisten maineisiin kuin toimeentuloonkin sen jälkeen, kun kaksi kiistanalaista VAR-ratkaisua saattoivat hänen joukkueensa 2–3-tappioon Fulhamia vastaan maanantai-iltana.

Wolverhamptonia vastaan vihellettiin ottelussa kaksi rangaistuspotkua, joista etenkin ensimmäinen aiheutti parranpärinää. VAR:n hidastuskuva osoitti, ettei pallon riistänyt Nelson Semedo todellisuudessa osunut Tom Cairneya jaloille, vaan itse pelivälineeseen. VAR ei kuitenkaan kumonnut erotuomarin päätöstä, jonka jälkeen Willian vei Fulhamin 2–1-johtoon.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Ian Powell

@powelly_wwfc
VAR would have had this angle. Semedo clearly got the ball

O’Neilin mukaan erotuomari Michael Salisbury myönsi pelin jälkeen, että päätös antaa ensimmäinen rangaistuspotku oli virhe. Hän uskoo, että peräti neljä merkittävää päätöstä meni vierailijoita vastaan.

– Ehkä tämä ilta käänsi minut lopullisesti VAR:ia vastaan, O’Neil sanoi Sky Sportsille.

– Se vaikutus, joka heillä on maineeseeni, seuraan ja ihmisten toimeentuloon, on valtava. Meidän pitäisi voida puhua pelistä eikä päätöksistä, mutta valitettavasti emme voi.

– Mielestäni se on todella monimutkainen [asia]. Olen aina ollut VAR:n kannalla, mutta mielestäni se aiheuttaa tällä hetkellä ongelmia. Mielestäni VAR on maksanut meille tässä.

Maanantai-iltana tuomittiin yhteensä kolme rangaistusta. Toinen niistä tuli 15 minuuttia ensimmäisen jälkeen, kun Tim Ream tuuppasi Hwang Hee-chanin kumoon 2-2-tasoitusta varten. Yhdysvaltalaistoppari selvisi taklauksestaan kuitenkin ilman toista keltaista korttia.

Kolmas ja ratkaiseva pilkku nähtiin lisäajan puolella, kun Willian pääsi iskemään pallon toistamiseen sisään.

Salisbury oli aluksi heiluttanut pelin jatkuvan, kun Harry Wilson hyppäsi Joao Gomesin painostuksessa maihin. Hän kuitenkin kumosi päätöksensä ja tuomitsi rangaistuspotkun VAR:n kehotettua häntä katsomaan kentän laidalla olevaa näyttöä.

Hieman ennen ratkaisevaa maalia Fulhamin Carlos Vinicius oli sen sijaan onnekas, että hänelle näytettiin vain keltaista korttia, kun hän nousi ylös Max Kilmania vasten, osuen Wolves-kapteenia otsallaan nenään.

– Viniciuksen olisi pitänyt lentää ulos Maxin [Kilman] puskemisesta kasvoihin. Ream olisi pitänyt lähettää suihkuun toisesta, rangaistavasta rikkeestä. Ne ovat minun mielipiteitäni, O’Neil lisäsi.

– Nelson [Semedo] pelaa palloa eikä koske Cairneyyn. Erotuomari sanoo, että hänen mielestään se oli väärin ja hänet olisi pitänyt lähettää monitoriin. Se ei auta minua.

– Joten se yksi on aika lailla myönnetty, että se oli virhe. Wilsonin kohdalla olemme eri mieltä. Minusta se oli myös pehmeä tuomio. Kaikkien neljän tuomion meneminen meitä vastaan on kova paikka, emmekä ansainneet sitä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

5 decisions
1- semedo penalty ❌
2- vinicious headbut ❌
3- hwang penalty ✅
4- 2nd yellow for ream ❌
5- Gomes pen ❌ Only clear and obvious when it’s been given unless it’s wolves.
4/5 not gone our way- shocking
#unconsciousbias #wwfc

O’Neil lisäsi, että hänen mielestään ”kuusi tai seitsemän päätöstä” on mennyt hänen joukkuettaan vastaan tällä kaudella.

Jo avausottelussa Man Unitedin maalivahti Andre Onana oli onnekas, kun hänen tyrmäävät otteensa boksissa eivät johtaneet Wolverhamptonin rangaistuspotkuun. Ennen edellistä maajoukkuetaukoa kyseenalainen rangaistuspotkutuomio johti 1–2-tappioon Sheffield Unitedille.

– [Se on] huonoa tuuria, että tämä jatkuu meitä vastaan. Siellä on paljon huonoja tuomariratkaisuja. Olen käynyt hänen [erotuomari Salisburyn] kanssa hyvän, aikuismaisen keskustelun. En ole vihainen ihmisille, O’Neill jatkaa.

– Minulla on kuitenkin kaksi vaihtoehtoa – me jatkamme hyvää käyttäytymistä, kuten meidän pitäisi, ja kunnioitamme päätöksiä ja kehotamme pelaajia tekemään samoin. Tai sitten alamme sanoa, että tämä ei toimi ja alamme pitämään meteliä.

– Olen mieluummin kunnollinen ihminen ja rehellinen, mutta se ei voi jatkuvasti kääntyä meitä vastaan.