Manchester City sai helmikuussa syytteen peräti 115 taloussääntörikkomuksesta vuonna 2018 aloitetun tutkinnan tuloksena (lue lisää). Valioliigan kanssa käytävän oikeudenkäynnin ajankohta on nyt lyöty tiettävästi lukkoon.

Sen jälkeen, kun väitteet julkistettiin, Valioliiga ja City ovat molemmat vaienneet asiasta täysin. Daily Mail on kuitenkin paljastanut torstaina, että oikeusjutun käsittelypäivä on sovittu käytäväksi loppusyksystä vuonna 2024.

Ratkaisu, eli Manchester Cityn mahdollinen rangaistus saattaa kuitenkin tulla vasta ensi kauden lopussa. Silloin päättyisi myös manageri Pep Guardiolan nykyinen sopimus Etihad Stadiumilla.

Odotus johtuu siitä, että tähän saakka äärimmäisen yksityinen menettely on vielä siinä vaiheessa, että todistajalausuntoja hankitaan. Tämän odotetaan jatkuvan ensi vuoden kevääseen asti.

Jos oikeudenkäynti etenee siis suunnitellusti, tehtäisiin päätös todennäköisesti kesällä 2025.

Mahdollisuus hakea muutosta päätökseen voi kuitenkin pitkittää prosessia vielä entisestään. Onkin lähes mahdotonta kuvitella skenaariota, jossa Man City ei valittaisi tuomiosta, jos jokin osapuoli ei hyväksyisi lopputulosta.

Vaikka raportit Man Cityn rikkomuksista olivat viilenneet huomattavasti, on asia noussut uudelleen tapetilla sen jälkeen, kun Everton sai 10 pisteen vähennyksen kuluvalta kaudelta Valioliigan kannattavuus- ja kestävyyssääntöjen rikkomisesta.

Ankara pistevähennys sai fanit raivostumaan, sillä heidän mielestään Valioliiga ei ollut käsitellyt Man Cityn tapausta yhtä kiireellisesti kuin Toffeesin kohdalla.

Man Cityä syytetään 115 säännön rikkomisesta peräti 14 kauden ajalta, kaudesta 2009-10 alkaen. Valioliigan tutkimuksessa väitetään, että seura ei antanut oikeudenmukaista kuvaa tuloistaan, sponsorisopimuksistaan ja toimintakuluistaan.

Muita syytteitä ovat muun muassa yhteistyön laiminlyönti kestävyyssääntöjen ja UEFA:n omien Financial Fair Play -sääntöjen noudattamisessa.

Valioliigan hallitseva mestari on kiistänyt kaikki väärinkäytökset.