Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag sanoo, että André Onana on ollut tilastojen valossa Valioliigan toiseksi paras maalivahti tällä kaudella.

Onana, 27, on saanut alkukaudesta runsaasti kritiikkiä päästettyään selkänsä taakse monia helppoja maaleja.

Niistä viimeisin nähtiin keskiviikkona, kun United pelasi Galatasarayn vieraana 3-3-tasapelin Mestarien liigassa. Pallo näytti jo tulevan vapaapotkusta kohti Onanaa, mutta kamerunilaisvahti haparoi pelivälineen erikoisesti omaan maaliinsa.

Joidenkin mielestä Onana oli ainakin osasyyllinen myös muihin vastustajan maaleihin.

Hän siirtyi Manchester Unitediin kesällä Internazionalesta yli 50 miljoonalla eurolla torjuttuaan italialiset viime kaudella Mestarien liigan finaaliin. Odotukset olivat siis korkealla, mutta Onana on mokailullaan saanut monet epäilemään hänen osaamistaan.

Ten Hag on toistaiseksi puolustanut Onanaa tai ainakin jättänyt kritisoimatta häntä julkisesti. Hollantilaisluotsin mukaan Onana tiedostaa, että hän on tehnyt virheitä. Ten Hag kuitenkin korosti lehdistötilaisuudessaan, että kamerunilaisvahti on Valioliiga-tilastoissa toisena tehdyissä torjunnoissa, estetyissä maaleissa ja torjuntaprosentissa.

– Jos analysoidaan tarkasti, niin huomataan, että hän on Valioliigan toiseksi paras maalivahti tilastojen perusteella. Maaliodottamaan nähden hän on estänyt toiseksi eniten maaleja, sanoi ten Hag Sky Sportsin mukaan.

– Hän pärjää hyvin. Myös hän tietää, että hän on tehnyt Mestarien liigassa joitakin virheitä, mutta kaiken kaikkiaan näkee, että ensimmäiset viisi kuukautta hän on pärjännyt erityisen hyvin.

Ten Hag ei usko, että keskiviikon heikko peli jää kummittelemaan Onanan mieleen.

– Olette nähneet, miten hän reagoi huonon pelin jälkeen. Esimerkiksi Münchenin jälkeen hän oli Burnleyssa [kolme päivää myöhemmin] loistava. Hänellä on vahva luonne, ja hän pystyy käsittelemään asian.

OptaJoe

@OptaJoe
1-5 - Most goals prevented with saves in the Premier League this season based on Opta's expected goals model:

+6.3 - Thomas Kaminski
+3.7 - André Onana
+3.5 - Neto
+3.4 - Alisson
+3.3 - Guglielmo Vicario

Confirmed.

Click below to read @OptaAnalyst's examination of Onana's…

Linkki twiittiin.