Erik ten Hag on ottanut kantaa lehdissä esiintyneisiin väitteisiin Manchester Unitedin jakaantuneesta pukukopista lisäten samalla näkemyksensä joukkueen suunnasta sen heikon tulosvireen keskellä.

United kertoi kieltäneensä joitakin mediaorganisaatioita osallistumasta tiistain lehdistötilaisuuteen, koska seuraan ei oltu otettu yhteyttä ennen aamun kohuartikkeleiden julkaisua.

Kysyttäessä ratkaisusta muilta toimittajilta, toisti hän hyvin paljolti vain seuran antaman viestin.

– Heidän (toimittajien) pitäisi tulla ensin meidän luoksemme eikä kiertää selkämme takaa painaakseen artikkeleita julki. Se ei ole oikein. Minusta meillä on tietynlainen suhde, jossa heidän pitäisi antaa se tieto meille etukäteen, ja meidän pitäisi käydä siitä normaali ja ammattimainen keskustelu ja väittely, ten Hag kertoi.

Kun Ten Hagilta kysyttiin kyseisissä artikkeleissa puhutusta kapinasta, sanoi hän joukkueensa olevan yhä yhtenäinen.

– Olen varma, (että pelaajat ovat tukenani), ten Hag sanoi.

– Voitte nähdä esimerkiksi nousumme Brentfordia, Burnleyta ja Fulhamia vastaan. Joka kerta joukkue on osoittanut suurta luonnetta, suurta päättäväisyyttä ja sitkeyttä. Olemme yhdessä. Emme voisi pelata niin hienoa jalkapalloa kuin teimme viime aikoina ilman yhtenäisyyttä…

Ten Hag kuitenkin tiedostaa, ettei jokaista yksilöä voi pitää täysin iloisena.

– On aina pelaajia, jotka eivät pelaa, jotka ovat vähemmän tyytyväisiä. Mutta ei ole mitään ongelmia. Jos pelaajilla on eri mielipide, kuuntelen heitä. Mutta he eivät ole kertoneet minulle – ehkä yksi tai kaksi on.

Newcastlelle 0–1-lukemin lauantaina hävinnyt United on Valioliigan sarjataulukossa seitsemäntenä onnistuttuaan maalinteossa yhtä monta kertaa kuin putoajakandidaatit Nottingham Forest ja Bournemouth.

Joukkue on myös ulkona Carabao Cupista, majaillen lisäksi Mestarien liigan lohkonsa viimeisenä.

Unitedin huolestuttavasta vireestä huolimatta Ten Hag väittää, ettei pukukopissa ole ongelmia. Joukkueen suunta on hänen mukaansa oikea.

– Ei pukuhuoneessa. Tietenkin on paljon huhuja, mutta emme me niistä häiriinny, Ten Hag jatkoi.

– Tiedämme, että olemme siirtymävaiheessa, mutta olemme oikeassa suunnassa. Rakennamme ja kehitämme joukkuetta, joka etenee ja jossa nuoria pelaajia on tulossa läpi. Näette potentiaalin, miten he voivat edistää Manchester Unitedin menestyvää joukkuetta tulevaisuudessa.

Manchester United kohtaa seuraavassa Valioliiga-ottelussaan Chelsean, joka matkustaa keskiviikkoiltana Old Traffordille voitettuaan sunnuntaina Brightonin 3–2 kotona.