Manchester United ei päästänyt useita tiedotusvälineitä lehdistötilaisuuteensa tiistaina, kertoo muun muassa The Telegraph.

Erikoinen ratkaisu juurtaa juurensa tiistaiaamun julkaisuihin, joissa paineen alle joutuneen hollantilaismanageri Erik ten Hagin väitettiin menettäneen lukuisten pelaajiensa luottamuksen. Juttujen lähteinä pidetään seuran henkilökuntaa ja pelaajia.

Tämän johdosta Sky Sportsin, Daily Mirrorin, Manchester Evening Newsin ja ESPN:n toimittajat eivät saaneet osallistua tiistain pressitilaisuuteen ennen keskiviikon Valioliiga-ottelua Chelseaa vastaan Old Traffordilla.

Unitedin mukaan toimenpiteisiin ei kuitenkaan ryhdytty itse juttujen sisällön takia, vaan koska seuraan ei oltu yhteydessä kommenttia varten ennen niiden julkaisemista.

– Tänään ryhdymme toimiin useita uutisorganisaatioita vastaan, mutta ei siksi, että ne julkaisevat juttuja, joista emme pidä, vaan siksi, että ne tekevät niin ottamatta meihin ensin yhteyttä ja antamatta meille mahdollisuutta kommentoida, haastaa tai suhteuttaa niitä, seura tiedottaa.

– Uskomme, että tämä on tärkeä periaate puolustettavaksi. Toivomme, että se voi johtaa siihen, että työskentelytavat muuttuvat.

Unitedin entinen manageri Sir Alex Ferguson oli tunnettu siitä, että hän asetti toimittajia pannaan ollessaan seuran johdossa. Nyt Ten Hag näyttää ottaneen mallia skottilegendasta.