The Guardianin mukaan jotkut Chelsean pelaajat ovat ymmällään siitä, ettei Thiago Silvaa ole nimetty kapteeniksi Reece Jamesin ja Ben Chilwellin ollessa poissa kokoonpanosta loukkaantumistensa vuoksi.

Englantilaislehti kertoo, että pukukopissa käy kasvava puheensorina siitä, ettei 39-vuotiasta veteraanipuolustajaa kunnioiteta tarpeeksi.

Chelsean joukkue on edelleen Mauricio Pochettinon tukena pettymyksellisen alkukauden jälkeen. Kapteeninnauhasta on kuitenkin herännyt kysymyksiä nyt, kun joukkueen vakionimet puuttuvat joukkueen vahvuudesta.

James nimettiin Chelsean kapteeniksi viime kesänä, jonka jälkeen hän ei kuitenkaan ole kyennyt pysymään pelikunnossa. Englantilaispuolustajalla on taas edessään kuukausien mittainen tauko loukattuaan reitensä sunnuntain 0–2-tappiossa Evertonille.

Varakapteeni Chilwell ei sen sijaan ole pelannut sen jälkeen, kun hän loukkasi reisilihaksensa syyskuussa.

Alun perin kesällä odotettiin, että Pochettino tekisi Silvasta kapteenin. Chelsea asetti katseensa kuitenkin tulevaisuuteen valitessaan akatemiakasvattinsa Jamesin uudeksi johtajakseen.

Ratkaisua pidettiin merkittävänä luottamuslauseena Chelsean nuorisoprojektille, eikä Silvan tiedetä vastustaneen päätöstä.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

”Tämä on minun ja seuran tekemä päätös,” Pochettino sanoi Chelsean kapteeniratkaisusta kauden alla. Kuva: Getty Images

Jamesin ja Chilwellin ollessa sivussa, on kapteeninnauha kiertänyt Chelsean muilla nuorilla pelaajilla.

Joulukuun alussa Conor Gallagher oli kapteenina Brightonia vastaan vajaan ensimmäisen puoliajan, kunnes hänet ajettiin toisen keltaisen kortin myötä ulos.

Seuraavassa ottelussa Manchester Unitedia vastaan Levi Colwill sai kantaa Chelsean kapteeninnauhaa ensimmäistä kertaa urallaan, vaikka Silva avasi ottelun hänen vierellään.

Pochettino on vakuuttanut, ettei brasilialaisikoni tarvitse käsivarsinauhaa ollakseen johtaja.

Osa Silvan joukkuetovereista ei kuitenkaan kykene ymmärtämään, miksei heidän selvästi kokenein pelaajansa johda joukkuetta ulos vakionimien ollessa poissa.

Joidenkin pelaajien mielestä tilanne kuvastaakin Valioliigan 12. sijalla majailevan Chelsean suunnan puutetta.

”Epäkunnioitetun” Silvan sopimus lontoolaisseuran kanssa päättyy kauden lopussa. AC Milanin ja PSG:n entinen keskuspuolustaja on kellottanut täydet minuutit kauden jokaisessa Valioliiga-ottelussa sen edellistä Everton-tappiota lukuun ottamatta.