Arsenalin laitahyökkääjä Bukayo Saka on lahjoittanut 50 konttia auttaakseen tarjoamaan suojaa 255 ihmiselle, jotka kärsivät Marokon tuhoisasta maanjäristyksestä.

Marokkoa koetteli syyskuussa suurin maanjäristys yli 120 vuoteen. Maanjäristys oli voimakkuudeltaan 7,2 Richterin asteikolla, ja sen seurauksena kuoli noin 3 000 ihmistä.

Saka, 22, on tehnyt yhteistyötä hyväntekeväisyysjärjestö BigShoen kanssa tarjotakseen kipeästi kaivattuja suojia 84 perheelle pienessä kylässä Taroudantin alueella. Kyseisessä kylässä maanjäristys vaati 42 kuolonuhria.

Englanin maajoukkuelaiturin lahjoittamissa konteissa on makuualue, pistorasiat, keittokomero ja kylpyhuone, jossa on pesuallas, wc ja suihku.

Konttien ikkunoihin on myös asennettu suojaristikot, jotka suojaavat putoamiselta mahdollisten uusien maanjäristysten sattuessa.

– Olin järkyttynyt, kun kuulin Marokon kauheasta maanjäristyksestä. Mutta tiesin, että haluan todella auttaa, ja aloimme katsoa, mitä voimme tehdä auttaaksemme siirtymään joutuneita perheitä, kommentoi Saka Daily Mailin mukaan.

– Löysimme suhteellisen nopeasti keinon auttaa, ja pystyimme laittamaan katon heidän päänsä päälle ja antamaan lohtua ja toivoa niille, jotka ovat menettäneet kaiken ilman omaa syytään.

– Tilanteissa, joissa ihmiset taistelevat selviytymisestään, menettävät kotinsa tai läheisensä, tulee entistä tietoisemmaksi siitä, miten etuoikeutetussa tilanteessa itse elää.

BigShoe

@BigShoe_11
Bukayo Saka helps earthquake victims in Morocco 🇲🇦

In September, a strong earthquake shook Morocco, killing around 3,000 people. Together with BigShoe, Arsenal star Bukayo Saka looked for ways to help the more families in the particularly hard-hit provinces. ❤️

Linkki twiittiin.