Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters sanoo, että Manchester Cityn väitettyjä taloussääntöjen rikkomuksia koskevalle kuulemiselle on asetettu päivämäärä.

Kansanedustajien edessä puhuessaan Masters sanoi kuitenkin, ettei hän voi paljastaa päivämäärää.

Tällä viikolla Valioliiga kertoi syyttävänsä Evertonia ja Nottingham Forestia kannattavuus- ja kestävyyssääntöjensä (PSR) rikkomisesta. Everton on saanut tällä kaudella jo erillisestä syytteestä kymmenen pisteen rangaistuksen, josta se on tehnyt valituksen.

Cityä syytettiin helmikuussa 2023 yli sadasta rikkomuksesta, mutta kuuleminen on vielä edessä. Masters sanoi ymmärtävänsä, miksi Evertonin ja Forestin kannattajat saattavat olla turhautuneita.

– Ymmärrän, mutta ne ovat hyvin erilaisia syytteitä, kommentoi Masters kulttuuri-, media- ja urheiluvaliokunnalle BBC:n mukaan.

– Jos minkä tahansa seuran, nykyisen mestarin tai muun, olisi todettu rikkoneen sääntöjä, se olisi täsmälleen samassa tilanteessa kuin Everton tai Nottingham Forest.

– Mutta Manchester Citylle esitettyjen syytteiden, joista en tietenkään voi puhua lainkaan, laajuus ja luonne ovat täysin erilaisessa ympäristössä.

– Tuolle menettelylle on asetettu päivämäärä. Valitettavasti en voi kertoa, milloin se on, mutta se etenee.

Manchester Cityn syytteet koskevat yhdeksän vuoden ajanjaksoa vuodesta 2009 alkaen. Vuodesta 2009 lähtien City on voittanut Valioliigan seitsemän kertaa, mutta sitä uhkaa mahdollinen putoaminen ja mestaruuksien menettäminen, jos syytteet sitä vastaan todistetaan.

Seuraa syytettiin myös yhteistyöhaluttomuudesta sen jälkeen, kun Valioliiga aloitti tutkimuksensa vuonna 2018.

BBC:n mukaan ”näyttää epätodennäköiseltä”, että tuomiota annetaan ennen vuotta 2025.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!