Lutonin hyökkääjästä Elijah Anuoluwapo Oluwaferanmi Oluwatomi Oluwalana Ayomikulehin Adebayosta, tutummin Elijah Adebayosta, tuli tiistaina seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt hattutempun Valioliigassa (1992-).

Sarjanousija otti tiistaina komean voiton, kun se kaatoi Brightonin kotikentällään peräti 4-0. Luton oli viimeksi ottanut pääsarjatasolla isomman voiton vuonna 1989, kun se voitti Southamptonin 6-1.

Brightonia vastaan Luton iski kaksi ensimmäistä maaliaan vain kahdessa minuutissa ja 17 sekunnissa. Nopeammin kahden maalin johtoon Valioliigassa on karannut vain Leicester vuonna 1998.

Adebayo, 26, johti jo ennen tiistaita Lutonin sisäistä maalipörssiä, mutta hän nosti hattutemppunsa myötä tämän kauden saldonsa kahdeksaan osumaan ja karkasi täysin omille lukemilleen.

Hän on Fulhamin kasvatti, mutta Adebayo pelasi ensimmäiset ottelunsa miesten sarjoissa Englannin seitsemänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Adebayo raivasi tiensä Kakkosliigan ja Mestaruussarjan kautta Valioliigaan, ja nyt hänen nimensä on ikuisesti historiankirjoissa.

– Olen koko urani ajan unelmoinut tällaisista illoista pelattuani amatöörisarjoissa, kommentoi Adebayo BBC:n mukaan.

– Tämä on fantastinen ilta, tämä on erityinen joukkue. Olen iloinen siitä, miten kaikki esiintyivät.

Pääsarjatasolla Lutonille oli viimeksi tehnyt hattutempun Lars Elstrup vuonna 1990.

Premier League

@premierleague
Congratulations on earning your first Premier League match ball, Elijah Adebayo 👏

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!