Liverpool etsi viime kesänä aktiivisesti uutta keskikenttäpelaajaa. 

Liverpool oli pitkään Jude Bellinghamin kintereillä. Englantilaistähti oli herättänyt Liverpoolin lisäksi muun muassa Manchester Cityn kiinnostuksen, mutta Bellingham ei siirtynytkään takaisin kotimaahansa. Bellingham päätyi lopulta Real Madridiin.

Bellinghamin Real Madrid -siirron jälkeen Liverpool käänsi katseensa Valioliigassa pelaaviin pelaajiin. Liverpool yritti hankkia Moisés Caicedon ja Roméo Lavian – siinä onnistumatta. Kummatkin siirtyivät lopulta Chelseaan.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp kertoi keskikenttäpelaajan hausta lehdistötilaisuudessaan.

– Olimme kiinnostuneita Bellinghamista viime kesänä, mutta huomasimme, ettemme voisi hankkia häntä, koska hän halusi siirtyä Real Madridiin. Sitten ajattelimme, että kenties voisimme hankkia Caicedon, joten liityimme mukaan kisaan, mutta hän oli jo päässyt sopuun Chelsean ja Mauricio Pochettinon kanssa. Lisäksi Lavialla oli omat motiivinsa. Onneksi löysimme parhaan ratkaisun, Klopp viittasi Wataru Endōon.

Endō, 30, siirtyi viime kesänä Stuttgartista Liverpooliin noin 20 miljoonalla eurolla. Endō on pelannut kuluvalla kaudella reilut 1370 minuuttia Kloppin alaisuudessa.

LUE MYÖS